Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorMorávková, Naděžda
dc.date.accessioned2022-01-12T10:17:05Z
dc.date.available2022-01-12T10:17:05Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationMemo: časopis pro orální historii. 2021, roč. 11, č. 2, s. 122-137.cs
dc.identifier.issn1804-753X (print)
dc.identifier.issn1804-7548 (online)
dc.identifier.urihttp://www.sohi.maweb.eu/wp-content/uploads/2021/12/Memo_2021_2.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/46591
dc.description.abstractStudie představuje možnosti využití badatelských postupů oral history v rámci školního vyučování dějepisu. Jedná se o vyučovací projekt, kdy žáci formou řízených rozhovorů s pamětníky zjišťují povědomí o kulinárním dědictví Plzeňského regionu a popularitě tradičního křimického zelí. Výstupem výzkumu je jednak samotné žákovské šetření, jednak didaktický cíl – tvorba kompetencí, které vedou k budování občanské gramotnosti generace jednadvacátého století.cs
dc.description.sponsorshipDG18P02OVV067cs
dc.format16 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherviaCentrumcs
dc.rights© viaCentrumcs
dc.subjectorální historiecs
dc.subjectkulinární dědictvícs
dc.subjectLobkowiczovécs
dc.subjectkřimické zelícs
dc.subjectbadatelská výukacs
dc.titleKřimické zelí, kulinární tradice a badatelský dějepis aneb Rodinná paměť a její využití ve výucecs
dc.typearticleen
dc.rights.accessopenAccessen
dc.type.versionpublishedVersionen
dc.description.abstract-translatedThe study presents the possibilities of using oral history research methods within the school teaching of history. This is a teaching project in which students find out in an interview with witnesses about the culinary heritage of the Pilsen region and the popularity of traditional cabbage from Krimice. The output of the research is both the student survey itself and the didactic goal – the creation of competencies that lead to the building of civic literacy of the generation of the twenty‑first century.en
dc.subject.translatedoral historyen
dc.subject.translatedculinary heritageen
dc.subject.translatedLobkowiczen
dc.subject.translatedcabbage from Krimiceen
dc.subject.translatedresearch teachingen
dc.type.statusPeer-revieweden
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KHI)
Roč.11, č. 2 (2021)
Roč.11, č. 2 (2021)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Memo_2021_2-122-137.pdfPlný text368,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46591

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.