Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorMálková, Jitka
dc.contributor.authorŠamanová, Michaela
dc.contributor.refereeChýlová, Helena
dc.date.accepted2014-08-27
dc.date.accessioned2015-03-25T09:42:16Z
dc.date.available2011-12-07cs
dc.date.available2015-03-25T09:42:16Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-25
dc.identifier49409
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/14168
dc.description.abstractCílem této práce bylo zjistit aktuální stav slangu v gastronomii, získat potřebný jazykový materiál a provést jazykovou analýzu sesbíraného jazykového materiálu z různých lexikologických hledisek. Těžištěm této práce je rozbor zaměřený na způsob slovotvorného i neslovotvorného utváření jednotlivých jazykových jednotek. Jako další cíl jsme si stanovili vytvoření slovníčku slangových výrazů v gastronomii, který tak bude do budoucna sloužit dalším zájemcům o tuto problematiku.cs
dc.format59 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=49409-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectslangcs
dc.subjectsociolektcs
dc.subjecttvoření slangových názvůcs
dc.subjectprofesionalismycs
dc.subjectexpresivitacs
dc.subjectsémantické skupinycs
dc.subjectgastronomiecs
dc.titleSlang v gastronomii (výzkum sociolekt - mluva kuchařů, popř. cukrářů a pekařů)cs
dc.title.alternativeSlang in gastronomy (research sociolekt - chefs speech or confectioners and bakers)en
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra českého jazyka a literaturycs
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycs
dc.description.resultNeobhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe theme, I chose for my thesis, is slang in gastronomy. The aim of this work was to determine the current status of slang in gastronomy, obtain the necessary language material and make a linguistic analysis of the collected language material from different points of lexicological view.The focus of this work is the analysis focused on the way of word formation and no word formation and shaping of individual language units. As another goal we set to create a glossary of slang in gastronomy, which will serve other people interested in this issue in future .en
dc.subject.translatedslangen
dc.subject.translatedsociolecten
dc.subject.translatedformation of slang namesen
dc.subject.translatedprofessionalismen
dc.subject.translatedexpressivityen
dc.subject.translatedsemantic groupen
dc.subject.translatedgastronomyen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomka PDF.pdfPlný text práce1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
samanova_malkova.pdfPosudek vedoucího práce38,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
samanova_chylova.pdfPosudek oponenta práce716,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
samanova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce54,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14168

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.