Název: Malá kolekce obuvi, kabelek nebo doplňků, ve které je základním prvkem motiv, dezén nebo jiný detail (tisk, výšivka, dezén)
Další názvy: A small collection of shoes, bags or accessories in whitch is the essential element motiv, pattern or another detail (printing, embroidery…)
Autoři: Puchnarová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Augustinová, Barbora
Oponent: Bašusová, Lucie
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20930
Klíčová slova: obuv;beton;kůže;půdorys
Klíčová slova v dalším jazyce: shoes;concrete;leather;ground plan
Abstrakt: Cílem mé práce bylo vytvoření malé kolekce, na první pohled nenositelné, z důvodů použitého materiálu. Poukazuji na nové materiály a hledám jejich možnosti využití. Přicházím tím i na nové postupy a technologické zpracování. Dalším cílem mé práce bylo vytvořit kolekci tak, aby veškeré materiály a struktury spolu ladily. Kolekce má vypovídat o růstu měst a rozkladu. Chtěla jsem využít technologií a materiálů vyskytujících se v naprosto odlišném prostředí, jako jsou betonové stavby, bytové designové dekorace a jiné objekty. Získala jsem tak mnoho cenných zkušeností a poznatků. Díky tomu se mohu ve své práci dále posouvat a rozvíjet. Kolekci jsem i s ohledem na použité materiály tvořila tak, aby byla nositelná.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of my final bachelor thesis is "The Small collection of shoe-wear, handbags and accessories". I am focusing on one main motif,dezen or other detail. I was choosing its area with accent on expanding my past work focusing on less traditional materials and technology, incorporating crystals and chroming. The core of my thesis is experimenting with Concrete, material mainly used in construction. I am pushing the limits of this material by using it fashion, for handbags and shoe-wear, embracing its volume and character. Concrete offers various of ways for its reforming, shaping and surface finish such as different ways of mixing and preparing it. Thanks to that, we can achieve various structures and dezen. One of the struggles by working with concrete ways to make sure the material won't develop cracks or peel off when put on a product, in order to achieve that the material has to gain elasticity and resistance to mechanical abrasion. As an inspiration for patterns used on the surface of my final product served multiple black and white floor plans of buildings and plans of towns which I then simplified in a graphic way and re-transformed into images. Final look of handbags and shoe-wear is also highly influenced by and based on the qualities of used material such as its roughness, crudeness and rawness.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace Tereza Puchnarova.pdfPlný text práce5,77 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Puchnarova_v.pdfPosudek vedoucího práce213,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Puchnarova_o.pdfPosudek oponenta práce170,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Puchnarova.pdfPrůběh obhajoby práce169,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20930

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.