Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorBabuška Václav, Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorKlieber, Robin
dc.contributor.refereePavlíková Lada, MUDr. Ph.D.
dc.date.accepted2017-6-26
dc.date.accessioned2018-01-15T15:05:31Z-
dc.date.available2016-1-31
dc.date.available2018-01-15T15:05:31Z-
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-3-29
dc.identifier72866
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/27840
dc.description.abstractTématem bakalářské práce jsou antioxidanty a jejich vliv na organismus. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část pojednává o vzniku, rozdělení a působení volných radikálů a antioxidantů na lidský organismus. Samostatnou kapitolu tvoří oxidační stres jako příčina mnohých onemocnění spojených především s vysokých věkem. Praktická část se skládá ze stanovení celkové antioxidační kapacity u devíti vybraných vzorků analytickými metodami TEAC a FRAP.cs
dc.format35 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectantioxidantycs
dc.subjectvolné radikálycs
dc.subjectroscs
dc.subjectrnscs
dc.subjectoxidační strescs
dc.subjectcelková antioxidační kapacitacs
dc.subjectfrapcs
dc.subjectteaccs
dc.titleAntioxidanty a jejich vliv na organismuscs
dc.title.alternativeAntioxidants and their influence on the organismen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programSpecializace ve zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe theme of this thesis are antioxidants and their influence on the organism. The thesis consists of theoretical and practical part. The theoretical part discusses the creation, distribution and effects of free radicals and antioxidants on the human body. A separate chapter is formed by oxidative stress as a cause of many diseases associated primarily with higher age. The practical part consists of determining the total antioxidant capacity of the nine selected samples by analytical methods TEAC and FRAP.en
dc.subject.translatedantioxidantsen
dc.subject.translatedfree radicalsen
dc.subject.translatedrosen
dc.subject.translatedrnsen
dc.subject.translatedoxidative stressen
dc.subject.translatedtotal antioxidant capaticyen
dc.subject.translatedfrapen
dc.subject.translatedteacen
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTB)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ANTIOXIDANTY A JEJICH VLIV NA ORGANISMUS.pdfPlný text práce1,35 MBAdobe PDFView/Open
posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce457,29 kBAdobe PDFView/Open
posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce448,55 kBAdobe PDFView/Open
Klieber.pdfPrůběh obhajoby práce134,45 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/27840

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.