Název: Sociální aspekty antikoncepce
Další názvy: Social aspects of contraception
Autoři: Boudová, Petra
Vedoucí práce/školitel: Horová Jana, PhDr.
Oponent: Ratislavová Kateřina, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32070
Klíčová slova: antikoncepce;sociální aspekt;historie antikoncepce;porodní asistentka;hormonální antikoncepce;metody antikoncepce;nehormonální antikoncepce.
Klíčová slova v dalším jazyce: contraception;social aspect;history of contraception;midwife;hormonal contraception;methods of contraception;non-hormonal contraception.
Abstrakt: Tato bakalářská práce pojednává o sociálních aspektech antikoncepce žen. V teoretické části je stručně popsána historie antikoncepce od starověku po novověk, výzkum a antikoncepce, a také rozdělení jednotlivých metod a jejich popis. Praktická část má výzkumný charakter, konkrétně kvantitativní metodu šetření s hlavním cílem zjistit, jaké jsou sociální aspekty antikoncepce žen ve věku od 18 do 45 let. Výstupem této bakalářské práce je osnova přednášky pro žáky střední školy, která by měla posluchačům přiblížit jednotlivé metody antikoncepce a poskytnout jim věcné a specifické informace o profesi porodní asistentky v České republice.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor´s thesis deals with social aspects of contraceptive use among women. The theoretical part delineates the history of contraception from antiquity to modern times, the research in the field of contraceptives, as well as the division of individual methods and their description. The practical empirical part comprises a research character, namely a quantitative method of inquiry, where the main objective is to find out the social aspects of the contraception among women aged 18 to 45. The output of this thesis is an outline of a lecture designed for high school students, which should make the listeners familiar with the individual methods of contraception and provide them with factual and specific information concering midwifery in the Czech republic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Petra Boudova BP.pdfPlný text práce1,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BOUDOVA PETRA VP.pdfPosudek vedoucího práce1,51 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BOUDOVA PETRA OP.pdfPosudek oponenta práce1,23 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BOUDOVA prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce472,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32070

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.