Název: Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Další názvy: Comparison of sugar content of commercial malt and malt prepared in the laboratory
Autoři: Nová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Hrdlička Jan, Ing. Ph.D.
Oponent: Richtr Václav, Doc. Mgr. CSc.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32356
Klíčová slova: slad;cukernatost;rmutování;schoorlova metoda stanovení redukujících cukrů;redukující cukry
Klíčová slova v dalším jazyce: malt;sugar content;schoorl method of reducing sugars;reducing sugars
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na praktickou výrobu sladu v laboratoři. Popisuje teorii používanou v technologické praxi. Na tomto základě je proces v laboratoři vytvořen. Vyrobené slady se porovnávají se sladem, který je komerčně dostupný. Srovnávací metoda je založena na rozdílech v obsahu cukru ve sladu, který je stanoven Schoorlovou metodou stanovení redukujících cukrů. Tato práce také mapuje teorii a praxi v procesu štěpného škrobu na jednoduché cukry.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor work is focused to practic manufactory of the malt in laboratory. Describing theory used in technological practise. On this basis is created the process in laboratory. Manufactured malts are compared with the malt which is comercially available. Comparative method is based on differences in sugar content of the malts, which is established by Schoorl method of determination of reducting sugars. This work also maps theory and practise in process of fission starch to simply sugars.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska-prace-Kristyna-Nova-2018.pdfPlný text práce874,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova_Kristyna_VBP.pdfPosudek vedoucího práce728,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova_Kristyna_OBP.pdfPosudek oponenta práce965,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova Kristyna -prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce144,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32356

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.