Název: FLO|W_Smart Materials and Applications
Autoři: Florián, Miloš
Citace zdrojového dokumentu: Způsoby přizpůsobování. Role adaptace ve vývoji (nejen) lidského druhu. Sborník abstraktů a příspěvků z 16. Výjezdního interdisciplinárního semináře v Nečtinech : 19. – 22. ledna 2015, s. 28.
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: anotace
annotation
URI: http://hdl.handle.net/11025/38488
http://charybda.ntc.zcu.cz/media/files/Nectiny_2015_sbornik.pdf
ISBN: 978-80-261-0451-3
Klíčová slova: abstrakt
Klíčová slova v dalším jazyce: abstracts
Abstrakt: Téma „architektura mění formu“ se v posledních letech pro Miloše Floriána stalo hlavní oblastí zájmu a námětem pro napsání publikace pod názvem Inteligentní skleněné fasády (2005). V kontextu celkového vývoje architektury se jedná o téma v rámci tuzemské architektury stále nedoceněné, a právě z tohoto důvodu jsou námětem přednášky výsledky studia v rámci ateliéru FLO|W, pro které je software hnací silou ve všech etapách plánování struktury a vzniku architektury stavby a které pracuje v oblastech jako např. chytré materiály, materiály schopné vývoje, molekulová morfologie, nanomateriály, chytré materiály měnící vlastnosti, materiály změny skupenství, chytré materiály výměny energie, materiály emitující světlo, slitiny s tvarovou pamětí, architektura ovlivněná toky dat, algoritmická architektura, fraktály, generativní design, syntetická biologie, programovatelná hmota, nanotechnologie atd. Inspirací se stávají rozmanité přírodní procesy, jež se promítají do procesu plánování, které je založeno na aplikaci evolučních technik obohacených jak o pokročilé simulace, animace a nástroje pro plánování designu struktury stavby, tak o parametrické projektové systémy a skriptovací metody.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Sborník abstraktů a příspěvků z 16. Výjezdního interdisciplinárního semináře v Nečtinech : 19. – 22. ledna 2015
Sborník abstraktů a příspěvků z 16. Výjezdního interdisciplinárního semináře v Nečtinech : 19. – 22. ledna 2015

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Nectiny_2015_sbornik-30.pdfPlný text59,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38488

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.