Název: Specifika ošetřovatelské péče o pacienty se sebepoškozením
Další názvy: Specifics of nursing care for patients with self-harm
Autoři: Kunzlová, Lada
Vedoucí práce/školitel: Jatagandzidis Vasilis, MUDr.
Oponent: Vaňková Milena, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41079
Klíčová slova: sebepoškozování;specifika prostředí vězeňské nemocnice;ošetřovatelství;hildegard e.peplau a ošetřovatelským plánm.
Klíčová slova v dalším jazyce: self-harming;specifics of prison hospital;nursing;h.e.peplau;model of interpersonal relationshipt
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá specifiky ošetřovatelské péče o pacienty se sebepoškozováním v prostředí vězeňské nemocnice.V teoretické části popisuji základní informace o sebepoškozování,příčiny,diagnostiku,možnosti léčby a specifika ošetřovatelské péče.Kladu důraz na model psychodynamického ošetřovatelství H.E. Peplau,tedy model interpersonálních vztahů,jeho hlavní jednotky a popis jednotlivých fází modelu.V praktické části se věnuji třem pacientům,kteří se sebepoškozují, U všech pacientů je zpracována kompletní anamnéza a katamnéza,následovaná ošetřovatelským procesem H.E.Peplau a ošetřovatelským plánem.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with the specifics of nursing care for patients with self-harming in the environment of prison hospital. The theoretical part describes the basic information about self-harming, causes, diagnostics, treatment options and the specifics of nursing care. The thesis emphasizes the model of psychodynamics nursing of H. E. Peplau, therefore model of interpersonal relationships, its main units and the description of the various phases of the model. The practical part of my work is focused on the three patients who are suffering from self-harming, each of them described with a complete medical history and catamnesis, followed by a H.E. Peplau nursing process and a nursing plan.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kunzlova_Lada_VSS_BP.pdfPlný text práce763,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KUNZLOVA VP.pdfPosudek vedoucího práce310,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KUNZLOVA OP.pdfPosudek oponenta práce366,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KUNZLOVA.pdfPrůběh obhajoby práce472,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41079

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.