Název: Nefarmakologické metody ovlivnění porodní bolesti
Další názvy: Non-pharmacological methods of influencing labour pain
Autoři: Kelnerová, Jaroslava
Vedoucí práce/školitel: Hendrych Lorenzová Eva, Mgr. Ph.D.
Oponent: Ratislavová Kateřina, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44062
Klíčová slova: nefarmakologické metody;tlumení bolesti;hydroanalgezie;aromaterapie;dýchání;po-rodní bolest
Klíčová slova v dalším jazyce: non-pharmacological methods;pain reduction;hydroanalgesia;aromatherapy;respiration;labor pain
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá nefarmakologickými metodami ovlivňující porodní bolesti. V teoretické části této práce je popsán mechanismus porodu, role porodní asistentky ve všech dobách porodních, nefarmakologické metody a jejich využití v závislosti na fázi porodu. Praktická část této práce obsahuje dva rozhovory, které byly uskutečněny s ženami krátce po jejich porodu. Rozhovory byly zaměřeny na zkušenosti a názory obou žen s nefarmakologickými metodami a jejich následné pocity z takto vedeného porodu. Výsledky této práce mohou být motivací pro další vzdělávání porodních asistentek v oblasti nefarmakologických metod, anebo také pro neodbornou veřejnost, jako důkaz, že v Českých porodnicích lze také zažít přirozený porod a vnímat ho i jako hezký zážitek.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with non-pharmacological methods influencing labor pains. The theoretical part of this work describes the mechanism of childbirth, the role of the midwife in all phases of childbirth, non-pharmacological methods and their use de-pending on the phase of childbirth. The practical part of this work contains two interviews that were conducted with women shortly after their birth. The interviews were focused on the experiences and opinions of both women with non-pharmacological methods and their subsequent feelings from such a birth. The results of this work can be a motivation for further education of midwives in the field of non-pharmacological methods, or for the non-professional pu-blic, as proof that in Czech maternity hospital can also experience natural childbirth and perceive it as a nice experience.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kelnerova_Jaroslava_PAS_BP.pdfPlný text práce1,92 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kelnerova_PO.pdfPosudek oponenta práce301,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kelnerova_PV.pdfPosudek vedoucího práce304,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kelnerova_H.pdfPrůběh obhajoby práce391,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44062

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.