Název: Vliv výživy a pohybu na kompenzaci diabetu mellitu a dalších zdravotních komplikací.
Další názvy: The significants of nutrition and exercise for the elimination of diabetes mellitus and other health problems.
Autoři: Šplíchalová, Dominika
Vedoucí práce/školitel: Frei Jiří, PhDr. Mgr. Ph.D., MBA
Oponent: Křivková Jana, Mgr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44088
Klíčová slova: diabetes mellitus;hypertenze;hypercholesterolémie;obezita;zdravý životní styl;výživa;pohyb
Klíčová slova v dalším jazyce: diabetes mellitus;hypertension;hypercholesterolemia;obesity and overweight;healthy li-festyle;nutrition;exercise
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na kvalitativní výzkumné šetření v oblasti vlivu výživy a pohybu na kompenzaci diabetu mellitu a dalších zdravotních komplikací. Je rozděle-na do dvou částí. První část je teoretická a je vypracována na základě poznatků z odborné literatury, článků a internetových zdrojů. Blíže se věnuje problematice diabetu mellitu, hyper-tenze, hypercholesterolémie, obezity a také zdravého životního stylu, který zahrnuje výživu, fyzickou aktivitu, psychický stav, spánek a abúzus. Druhá část je praktická a zabývá se samotným výzkumným šetřením. Popisuje využi-té metody a postupy. Poskytuje informace o celkovém průběhu šetření. V závěru analyzuje a porovnává dosažené výsledky s oficiálními daty vztahujícími se k dané problematice.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is devoted to the qualitative reaserch surveys in the area of significants of nutrition and exercise for the elimination of diabetes mellius and other health problems. It is divided into two parts. The first one is theoretical and it is based on the knowledge of profes-sional literarture, some articles and a few of web sites. It is dedicated to diabetes mellitus, hypertension, hypercholesterolemia, obesity and healthy lifestyle which consists appropriate nutriton, exercise, psychological temper, sleep and abusing smoking, driking cofee and other unhealthy habits. The second part is devoted to the very reaserch surveys. It describes used methods and instructions. This part provides informations about total progress of the reaserch. At the end it analyzes and compare the results with the official data relating to this issues.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Splichalova_Dominika_VSS_BP.pdfPlný text práce2,68 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Splichalova_PV.pdfPosudek vedoucího práce320,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Splichalova_PO.pdfPosudek oponenta práce328,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Splichalova_H.pdfPrůběh obhajoby práce410,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44088

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.