Název: Projektování s aplikací na průmyslová elektrotechnická zařízení
Další názvy: Projecting with application to Industrial electrical equipment
Autoři: Liška, Marek
Vedoucí práce/školitel: Vostracký Zdeněk, Prof. Ing. DrSc., dr. h. c.
Oponent: Mužík Václav, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44485
Klíčová slova: projektový management;projektování v průmyslu;pohony;frekvenční měnič;optimalizace;typové výkresy;čerpací stanice.
Klíčová slova v dalším jazyce: project management;industrial designing;drive;frequency converter;optimalization;type drawings and water pumps.
Abstrakt: Předložená bakalářská práce pojednává projektování obecně, se zaměřením na průmyslová zařízení. V první části se obecně popisují druhy řízení projektů, průřez projekční prací od historie po současnost a veškeré potřebné kompetence. Po ujasnění obecných informací se práce přesouvá k projektování jako takovému. Jsou zde popisovány jednotlivé části životního cyklu projektu, které jsou následně specifikovány na konkrétním projektu, jímž je projekt nesoucí název Optimalizace čerpacích stanic vodáren. Životní cyklus tohoto projektu začíná získáním projektu a jeho obchodní částí, následuje kapitola měření a regulace a je zakončen částí elektro a výsledným spouštěním a testováním použité technologie.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented bachelor´s thesis deals with designing in general and focuses on industrial equipment. The first part describes general types of project management, then it takes a closer look at the history of designing, how it´s done today and all the competencies that the designer needs. When the general information is clear, the work moves onto designing as such. The whole life cycle of the project is described and the main information is shown on a specific project called Optimalization of the water pumps. The life cycle starts when we gain the project and when it´s commercial matters are done. The final chapters talk about measurement and controls and it end with solving the electrical part, testing and launching the technology.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Liska Marek_BP.pdfPlný text práce4,48 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce38,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce41,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce25,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44485

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.