Název: Řízení výrobních procesů v rámci iniciativy Průmysl 4.0
Další názvy: Manufacturing process management within the Industry 4.0
Autoři: Osvald, Marek
Vedoucí práce/školitel: Štáhl Pavel, Ing.
Oponent: Fremr David, Ing.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44513
Klíčová slova: proces;řízení výroby;mrp;erp;kanban;jit;jidoka;lean manufacturing;průmysl 4.0;cps;iot;jit 4.0;kanban 4.0;jidoka 4.0;mes;plm;digitální vlákno;digitální dvojče.
Klíčová slova v dalším jazyce: process;production management;mrp;erp;kanban;jit;lean manufacturing;industry 4.0;cps;iot;jit;kanban 4.0;jidoka 4.0;mes;plm;digital thread;digital twin.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá metodami a nástroji spojenými s iniciativou Průmyslu 4.0, které se využívají pro řízení výrobních procesů. Je zde popsán proces výroby včetně jeho řízení a následně jsou vysvětleny tradiční metody k tomu určené. Práce zahrnuje objasnění pojmu Průmysl 4.0 a jeho charakteristické ideologie a technologie jsou v práci aplikovány na tradiční metody za účelem zlepšení jejich parametrů. Popsány jsou i technologie nebo systémy, které přímo souvisí s Průmyslem 4.0. V poslední části práce jsou charakterizovány výhody, nevýhody, benefity a rizika spojené s implementací metod, nástrojů a technologií do podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with methods and tools related with the Industry 4.0 initiative, which are used for production process management. The production process is described including its management. There are also traditional methods designed for this purpose explained. In the thesis is included clarification of the concept of Industry 4.0 and its characteristic ideologies and technologies are applied to traditional methods to improve their parameters. Technologies or systems which are directly associated with Industry 4.0 are also described. The last part of the thesis characterizes advantages, disadvantages, benefits and risks related to the implementation of methods, tools and technologies in the enterprise.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Osvald_Marek.pdfPlný text práce2,97 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce37,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce36,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce23,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44513

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.