Název: VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ POČÍTAČOVÉ HRY
Další názvy: Video game concept art
Autoři: Kaňovský, Adam
Vedoucí práce/školitel: Šlajch Václav, MgA. Ing.
Oponent: Jelínek Branko, Mgr. art.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45090
Klíčová slova: ilustrace;výtvarný návrh;digitální malba;videohra;adaptace;ayn rand;zdroj;fikce
Klíčová slova v dalším jazyce: illustration;concept art;digital painting;videogame;adaptation;ayn rand;the fountainhead;fiction
Abstrakt: The Fountainhead je artbook volně interpretující téma stejnojmené knihy spisovatelky Ayn Randové. Kniha obsahuje ilustrace a výtvarné návrhy charakterů a prostředí. Každý návrh postavy je pak doplněn dvěma krátkými odstavci - popisem dané postavy a popisem tvůrčího procesu při jejím navrhování. Práce také obsahuje skici další možné návrhy. Postavy jsou rozčleněny do několika skupin, které jsou proloženy ilustracemi prostředí. Mým hlavním cílem bylo vytvoření silného, originálního designu s důrazem právě na postavy, jejich postoj, výraz ve tváři a oděv. Každá z ilustrací by měla být výstižná a zapůsobit i bez doprovodného textu. Na druhou stranu, ilustrace prostředí jsou méně popisné a více se v nich zaměřuji na náladu a atmosféru daného momentu, který zachycují.
Abstrakt v dalším jazyce: The Fountainhead is an artbook based on Ayn Rand's novel of the same name. The artbook contains concept art and illustration of characters and environment. Each of the character concepts are also supplemented by two short articles, first introducing the character and second describing how I approached the process of making the concept illustration. It also contains some of the sketches. The characters are sorted out into several groups, which are segregated by illustrations of the environment. My main aim was to make a strong, original design with the focus on characters, their postures, facial expressions and costumes. Each illustration should be appealing and expressing the nature of the character even without the following description. On the other hand, the illustrations of the environment are intentionally less descriptive and more focused on the mood of the moment it captures.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Adam_Kanovsky_DP2021_teoreticka_cast.pdfPlný text práce13,8 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kanovsky.pdfPosudek oponenta práce695,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kanovsky_0.pdfPosudek vedoucího práce432,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kanovsky_1.pdfPrůběh obhajoby práce212,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45090

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.