Název: Are Papers Asking Questions Cited More Frequently in Computer Science?
Další názvy: Citují se informatické články kladoucí otázky častěji?
Autoři: Fiala, Dalibor
Král, Pavel
Dostal, Martin
Citace zdrojového dokumentu: FIALA, D. KRÁL, P. DOSTAL, M. Are Papers Asking Questions Cited More Frequently in Computer Science?. Computers an Open Access Journal by MDPI, 2021, roč. 10, č. 8, s. 1-11. ISSN: 2073-431X
Datum vydání: 2021
Nakladatel: MDPI
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85113164554
http://hdl.handle.net/11025/45472
ISSN: 2073-431X
Klíčová slova: informatika;články;citace;otázky;Web of Science
Klíčová slova v dalším jazyce: computer science;papers;citations;questions;Web of Science
Abstrakt: V tomto článku testujeme hypotézu, že informatické články kladoucí otázky (tj. s otazníkem na konci názvu) se citují častěji než ty, které tuto vlastnost nemají. Za tímto účelem analyzujeme datovou sadu s téměř dvěma miliony záznamů o odborných článcích v počítačových oborech, jež jsou indexovány v databázi Web of Science, a zaměřujeme svou pozornost na průměrnou citovanost příspěvků v jejích specifických podmnožinách. Hlavním poznatkem je, že průměrná citovanost tzv. „dotazujících se článků“ je o téměř 20 % vyšší než u jiných příspěvků a že tento rozdíl je statisticky významný.
Abstrakt v dalším jazyce: In this article, we test the hypothesis that computer science papers asking questions (i.e., those with a question mark at the end of their title) are cited more frequently than those that do not have this property. To this end, we analyze a data set of almost two million records on computer science papers indexed in the Web of Science database and focus our investigation on the mean number of citations per paper of its specific subsets. The main finding is that the average number of citations per paper of the so-called “asking papers” is greater by almost 20% than that of other papers, and that this difference is statistically significant.
Práva: ©CC-BY
Vyskytuje se v kolekcích:OBD
Zprávy / Reports (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Fiala(2021).pdf434,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45472

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD