Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorMorávková, Naděžda
dc.date.accessioned2022-02-21T11:00:20Z-
dc.date.available2022-02-21T11:00:20Z-
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationMORÁVKOVÁ, N. Křimické zelí, kulinární tradice a badatelský dějepis aneb Rodinná paměť a její využití ve výuce. MEMO, 2021, roč. 11, č. 2, s. 122-137. ISSN: 1804-753Xcs
dc.identifier.issn1804-753X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/46982
dc.description.abstractStudie představuje možnosti využití badatelských postupů oral history v rámci školního vyučování dějepisu. Jedná se o vyučovací projekt, kdy žáci formou řízených rozhovorů s pamětníky zjišťují povědomí o kulinárním dědictví Plzeň‑ ského regionu a popularitě tradičního křimického zelí. Výstupem výzkumu je jednak samotné žákovské šetření, jednak didaktický cíl – tvorba kompetencí, které vedou k budování občanské gramotnosti generace jednadvacátého století.cs
dc.format16 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherviaCentrumcs
dc.relation.ispartofseriesMEMOcs
dc.rights© viaCentrumcs
dc.subjectorální historiecs
dc.subjectkulinární dědictvícs
dc.subjectLobkowiczovécs
dc.subjectkřimické zelícs
dc.subjectbadatelská výukacs
dc.titleKřimické zelí, kulinární tradice a badatelský dějepis aneb Rodinná paměť a její využití ve výucecs
dc.title.alternativeCabbage from Krimice, culinary traditions and research history or Family memory and its use in researchen
dc.typečlánekcs
dc.typearticleen
dc.rights.accessopenAccessen
dc.type.versionpublishedVersionen
dc.description.abstract-translatedThe study presents the possibilities of using oral history research methods within the school teaching of history. This is a teaching project in which students find out in an interview with witnesses about the culinary heritage of the Pilsen re‑ gion and the popularity of traditional cabbage from Krimice. The output of the research is both the student survey itself and the didactic goal – the creation of competencies that lead to the building of civic literacy of the generation of the twenty-first century.en
dc.subject.translatedoral historyen
dc.subject.translatedculinary heritageen
dc.subject.translatedLobkowiczen
dc.subject.translatedcabbage from Krimiceen
dc.subject.translatedresearch teachingen
dc.type.statusPeer-revieweden
dc.identifier.obd43934798
Vyskytuje se v kolekcích:OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Memo_2021_2-122-137.pdf368,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46982

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD