Název: Stravování dětí v mateřské škole
Další názvy: Nutrition of Pre-School Children
Autoři: Hanzlová, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Kalistová Petra, Mgr.
Oponent: Knappová Věra, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/50083
Klíčová slova: výživa;stravování;předškolní děti;mateřská škola;civilizační problémy;výchova ke zdraví.
Klíčová slova v dalším jazyce: nutrition;boarding;preschool children;kindergarten;problems of civilization;health education.
Abstrakt: Cílem práce "Stravování dětí v mateřské škole" je zaznamenat a zhodnotit způsob stravování dětí předškolního věku. Obsahem teoretické části je vymezení pojmů předškolní dítě a jeho vývoj v určitých oblastech. Mimo jiné zahrnuje také stravování a jeho význam, zdravý životní styl a zdravou výživu. V této části práce došlo k provedení rešerše z odborných zdrojů. V praktické části bakalářské práce byl uskutečněn výzkum shromažďující odpovědi na otázky stravování předškolních dětí prostřednictvím online dotazníku. Výsledky dotazníku byly následně zpracovány do grafů, ze kterých bylo patrné, že úroveň stravování v domácím prostředí není na špatné úrovni. Praktická část byla též doplněna o zásobník činností, které lze s dětmi realizovat.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor's thesis ''Nutrition of Pre-School children'' is to record and evaluate the diet of preschool children. The content of the theoretical part is the definition of the concepts of the preschool child and its development in certain areas. Among other things, it also covers diet and its importance, healthy lifestyle and healthy nutrition. In this part of the thesis, a search of professional sources has been done. In the practical part of the bachelor's thesis, research was conducted to collect responses on preschool children's diet through an online questionnaire. The results of the questionnaire were then compiled into graphs, which showed that the level of nutrition in the home environment is not at a bad level. The practical part was also supplemented with a stack of activities that can be implemented with the children.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Stravovani deti v materske skole, Hanzlova Marketa.pdfPlný text práce830,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hanzlova - OP.docPosudek oponenta práce101,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
M. Hanzlova VP BP 2022.pdfPosudek vedoucího práce136,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hanzlova M..pdfPrůběh obhajoby práce65,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50083

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.