Název: Specifika modelování systémů technické vody důležité na JE Dukovany s ohledem na změny hydrauliky v důsledku jejich zanášení
Další názvy: Pecifics of modelling of essential service water circuits at Dukovany NPP with regard to changes in their hydraulics caused by fouling process
Autoři: Blaha, Martin
Růžička, Tomáš
Citace zdrojového dokumentu: Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách. Sborník z 15. konference: 29. září – 1. října 2020. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2020, s. 25-30.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: https://srni.vzuplzen.cz/wp-content/uploads/2021/04/sbornik-srni-2020.pdf
http://hdl.handle.net/11025/50724
ISBN: 978-80-261-0959-4
Klíčová slova: JE Dukovany;Systém technické vody důležité (TVD);modelování
Klíčová slova v dalším jazyce: Dukovany nuclear power plant;Essential Service Water (ESW) system;modelling
Abstrakt: Systém technické vody důležité (TVD) slouží na jaderných blocích k odvodu tepla ze zaří- zení a systémů důležitých z pohledu jaderné bezpečnosti při normálním provozu i v havarijních stavech, kdy zajišťuje odvod zbytkového tepla. V souvislosti s projekty zvyšování výkonu a prodlužování životnosti JE Dukovany provedli experti firmy TES s.r.o. v posledních letech řadu bezpečnostních termo-hydraulických výpočtů systému TVD. Článek shrnuje zkušenosti expertů firmy TES s.r.o. s modelováním okruhů TVD a s validací výpočtových modelů TVD s ohledem specifika jejich modelování, mezi které patří také zanášení (fouling).
Abstrakt v dalším jazyce: The Essential Service Water (ESW) system is designed to remove heat from nuclear safety related equipment and systems of nuclear power plants during normal plant operation as well as during an accident when residual heat is removed from reactor via ESW. Experts from TES s.r.o. Company performed a number of safety thermal-hydraulic calculations of the ESW system at Dukovany NPP in frame of power up-rating and LTO projects. The article summarizes the experience of TES s.r.o. experts with modelling of ESW circuits and with validation of ESW models with regard to the specifics of their modelling, which include also fouling process.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách 2020
Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách 2020

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
sbornik-srni-2020-69-74.pdfPlný text749,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
uvodni_strany.pdfPlný text2,75 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50724

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.