Název: V&V projekt: turbíny – vývoj metodiky kontroly lopatek s využitím informací z EPRI, etapa M5 – Chemické režimy a nánosy
Další názvy: R&D PROJECT: turbines – development of procedures for blade degradation management by using EPRI guidelines WP, M5 – water chemistry and deposits
Autoři: Kobzová, Alena
Kronďák, Martin
Citace zdrojového dokumentu: Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách. Sborník z 13. konference 16. – 18. říjen 2018. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2018, s. 133-136.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: https://srni.vzuplzen.cz/wp-content/uploads/2021/04/sbornik-srni2018.pdf
http://hdl.handle.net/11025/50995
ISBN: 978-80-261-0794-1
Klíčová slova: VaV projekt;turbína;Etapa M5
Klíčová slova v dalším jazyce: R&D project;turbine;WP M5
Abstrakt: V této části projektu byly hodnoceny chemické režimy v klasických elektrárnách skupiny ČEZ a způsoby hodnocení nánosů vzniklých na lopatkách s cílem minimalizovat vznik a rozvoj důlkové koroze. Projekt zahrnoval shrnutí přínosných informací a doporučení EPRI pro chemické režimy provozních i přechodových stavů parovodního a paroplynového cyklu elektráren ČEZu, hodnocení provozních a laboratorních dat chemických režimů jednotlivých elektráren ČEZu, doporučení na doplnění instrumentace pro on-line monitoring chemických parametrů parovodního a paroplynového okruhu, shrnutí doporučení pro odběr a analýzu nánosů dle EPRI a vytvoření metodiky pro odběr a analýzu do PŘS a vytvoření kritérií a metodiky pro hodnocení odebraných nánosů včetně protokolu vstupujícího do LTOs.
Abstrakt v dalším jazyce: Work package M5 focused on chemical treatment in fossil plants of ČEZ company and evaluation of deposit on the blade surface with the aim to minimalize initiation and development of pitting. Useful information and recommendations of EPRI for water chemistry of operation and non-operation conditions were summarized in this project. It was performed for fossil plant and for Combined Cycle/Heat Recovery Steam Generators (HRSGs) of ČEZ company. Evaluation of operational condition and laboratory data of water treatments for particular plant of ČEZ was performed. We recommended to complete the instrumentation for on-line monitoring of water treatment for fossil plant and for HRSGs too. The procedures for deposit sampling, analysis by EPRI recommendation, definition of criterions and methodology for deposit evaluation and the protocol guide for LTOs (long-term operation) system were defined.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách 2018
Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách 2018

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
sbornik-srni2018_uvod_tiraz.pdfPlný text4,44 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
sbornik-srni2018-181-185-1-4.pdfPlný text291,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50995

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.