Název: Inteligentní elektroinstalace v domácnosti
Autoři: Ungr, Tomáš
Moc, Pavel
Citace zdrojového dokumentu: Inovace a technologie ve vzdělávání: časopis o nových metodách a inovacích v technickém a přírodovědném vzdělávání. 2022, č. 1, s. 5-11.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická
Typ dokumentu: article
článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/51133
http://olympiadatechniky.cz/itev/
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: elektroinstalace;klasická elektroinstalace;inteligentní elektroinstalace;domovní elektroinstalace;porovnání elektroinstalací;výrobci;technologie
Klíčová slova v dalším jazyce: wiring;classic wiring;intelligent wiring;manufacturers;technology
Abstrakt: Tento článek se zabývá srovnáním klasické elektroinstalace a inteligentní elektroinstalace v domácnosti. Popíšeme si klasickou elektroinstalaci a zaměříme se na její výhody a nevýhody. U inteligentní elektroinstalace se podíváme na její princip. Srovnáme si částečnou a komplexní inteligentní elektroinstalaci. Také nezapomeneme na výhody a nevýhody této moderní technologie. Cílem tohoto článku je srovnání výrobců inteligentní elektroinstalace a také popis, proč vyhrála právě firma Loxone.
Abstrakt v dalším jazyce: This article deals with the comparison of classic wiring and smart wiring in the home. We will describe the classic electrical installation and focus on its advantages and disadvantages. In the case of intelligent wiring, we will look at its principle. We will compare partial and complex intelligent wiring. We will also not forget the advantages and disadvantages of this modern technology. The aim of this article is to compare manufacturers of intelligent wiring and also to describe why the Loxone company won.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KMT)
Číslo 2 (2022)
Číslo 2 (2022)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Itev_2_2022-5-11.pdfPlný text241,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/51133

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.