Název: Projednání skutku, který má znaky přestupku, osob vyloučených z působnosti přestupkového zákona
Další názvy: Discussion of an act that has the characteristics of a misdemeanor, persons excluded from the scope of the misdemeanor law
Autoři: Karlík, Patrik
Vedoucí práce/školitel: Kopecký Martin, Prof. JUDr. CSc.
Oponent: Balounová Jana, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52688
Klíčová slova: přestupek;správní disciplinární delikt;jednání mající znaky přestupku;správní delikt;osoby vyloučené z přestupkového zákona;disciplinární řízení poslanců a soudců;kárné řízení;řízení o jednání mající znaky přestupku;kázeňské řízení;kázeňský přestupek;zamlčení příslušnosti;kázeňská odpovědnost.
Klíčová slova v dalším jazyce: misdemeanour;administrative disciplinary offence;conduct amounting to a misdemeanour;administrative offence;persons excluded from the misdemeanour act;disciplinary proceedings of deputies and judges;disciplinary proceedings;proceedings for conduct amounting to a misdemeanour;disciplinary proceedings;disciplinary offence;concealment of jurisdiction;disciplinary liability.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá projednáváním skutku, který má znaky přestupku, s osobami, které jsou vyloučené z působnosti přestupkového zákona. V práci též pojednávám o jaké skupiny osob se jedná, jak se s každou skupinou skutek projednává a jakou jim lze udělit možnou sankci. V závěru je provedeno porovnání s obecnou úpravou přestupkového zákona.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with the hearing of an act that has the characteristics of a misdemeanour with persons who are excluded from the scope of the Misdemeanour Act. The thesis also discusses what groups of persons are involved, how the act is dealt with and what possible sanction can be given to each group. Finally, a comparison is made with the general provisions of the Misdemeanour Act.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Patrik Karlik.pdfPlný text práce743,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP-Karlik-Kopecky.pdfPosudek vedoucího práce204,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP-Karlik-Balounova.pdfPosudek oponenta práce373,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP-Karlik-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce563,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52688

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.