Název: Vysokonapěťové zdroje a měřicí obvody pro potřeby nukleární instrumentace
Další názvy: High voltage sources and measuring circuits for nuclear instrumentation
Autoři: Cimr, Vratislav
Vedoucí práce/školitel: Zich Jan, Ing. Ph.D., MBA
Oponent: Kulhánek Tomáš, Ing.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53074
Klíčová slova: medipix/timepix;měření proudu;měření napětí;regulace napětí;řízení polarity;vysokonapěťový zdroj
Klíčová slova v dalším jazyce: medipix/timepix;current measurement;voltage measurement;voltage regulation;polarity control;high voltage source
Abstrakt: Tato práce se zabývá vysokonapěťovými zdroji a měřícími obvody pro použití v nukleární instrumentaci. V první části je provedena analýza požadavků na vysokonapěťové zdroje a měřící obvody a popis vysokonapěťových zdrojů a jejich měřících obvodů. Druhá část staví na analýze a popisu provedené v první části. Jsou zde zohledněny požadavky na jednotlivé části vysokonapěťových zdrojů a proveden výběr nejvhodnějších součástek, které byly využity pro realizaci funkčního vysokonapěťového zdroje a jeho měřících obvodů. Třetí část se věnuje návrhu a realizaci navrženého zařízení. Poslední, čtvrtá část, je potom věnována testování navrženého zařízení. V závěru je popsáno, že i přesto, že se samotný vysokonapěťový zdroj nepodařilo zprovoznit, povedlo se úspěšně otestovat ostatní měřící obvody, které jsou nedílnou součásti těchto vysokonapěťových zdrojů.
Abstrakt v dalším jazyce: This work deals with high voltage sources and measuring circuits for use in nuclear instrumentation. In the first part, an analysis of the requirements for high-voltage sources and measuring circuits and a description of high-voltage sources and their measuring circuits is carried out. The second part builds on the analysis and description carried out in the first part. The requirements for individual parts of high-voltage sources are taken into account here, and a selection of suitable components that were used for the realization of a functional highvoltage source and its measuring circuits is made. The third part is dedicated to the design and implementation of the proposed device. The last, fourth part, is then dedicated to testing the designed device. In the conclusion, it is described that even though the high-voltage source failed to operate, the other measuring circuits, which are an integral part of these high-voltage sources, were successfully tested.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Cimr.pdfPlný text práce8,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce57,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce58,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce42,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53074

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.