Název: Implementace enviromentální výchovy do výuky technických předmětů na prvním stupni ZŠ
Další názvy: Implementation of environmental education into teaching technical subjects at the first level of primary (age 6-11) schools
Autoři: Příkazská, Irena
Fadrhonc, Jan
Citace zdrojového dokumentu: Inovace a technologie ve vzdělávání: časopis o nových metodách a inovacích v technickém a přírodovědném vzdělávání. 2023, č. 2, s. 9-13.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/55313
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: enviromentální výchova;člověk a svět práce;průřezová témata;recyklace;znovupoužití
Klíčová slova v dalším jazyce: environmental education;man and the world of work;cross-cutting themes;recycling;reuse
Abstrakt: Článek se věnuje implementaci enviromentální výchovy do výuky v oblasti Člověk a svět práce na prvním stupni základních škol. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání pouze stanovuje popis průřezových témat, zdůrazňuje nutnost jejich zařazení do výuky, které je povinné v etapě celého základního vzdělávání a naznačuje jejich možnou realizaci v jednotlivých vzdělávacích oblastech. Samotná realizace průřezových témat ve vzdělávaní je v kompetenci jednotlivých škol. Tato realizace pak musí být popsána v jednotlivých školních vzdělávacích programech. V našem článku se pokusíme nabídnout efektivní východiska, jak zařadit a propojit průřezové téma Enviromentální výchovy do oblasti Člověk a svět práce.
Abstrakt v dalším jazyce: The article deals with the implementation of environmental education into teaching in the area of Man and the World of Work at the first level of primary schools (age 6-11). The framework educational program for primary education (national curricula) only sets out a description of cross-cutting themes, emphasizes the need to include them in teaching, which is mandatory throughout the entire primary education stage, and indicates their possible implementation in individual educational areas. The implementation of cross-cutting themes in education is the responsibility of individual schools. This implementation must then be described in individual school educational programs. In our article, we will try to offer effective solutions on how to incorporate and link the cross-cutting theme of Environmental Education into the area of Man and the World of Work.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Číslo 2 (2023)
Číslo 2 (2023)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Itev_2_2023-9-13.pdfPlný text314,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55313

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.