Název: Malá kolekce oděvů, ve které bude základním prvkem motiv (tisk, výšivka, dezén)
Další názvy: A small collection of clothing, in which the basic theme is motif, pattern or other element (print, embroidery…)
Autoři: Fojtíková, Ilona
Vedoucí práce/školitel: Krbcová, Helena
Oponent: Štěpánková, Lenka
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13258
Klíčová slova: Lotyšsko;lotyšský motiv;vlněný kabát;ručně pletený svetr;jantar;tisk;skleněná kabelka.
Klíčová slova v dalším jazyce: Latvia;Latvian motifs;wool coat;hand-knitted sweater;amber;printing;glass bag
Abstrakt: Jako svůj inspirační vzor jsem si zvolila Lotyšsko, zemi ve které jsem se narodila a strávila svoje dětství. Do kolekce jsem vložila prvky, které mě ovlivnily v mé tvorbě i v životě. Snažila jsem se o vytvoření moderní, ženské a elegantní kolekce, která je jemně propojená lotyšským motivem a prvky, které mě inspirovaly během mých častých pobytů v Jurmale, městečku u Rižského zálivu, které je obklopeno nádhernou přírodou, lesy a mořem. Vyhrála jsem si se širokou škálou technik, které jsem použila při zpracování své kolekce. Ať už se jedná o klasický funkční vlněný kabát propracovaného střihu nebo ručně pletený svetr ozdobený jantarem, kde jsem od začátku mohla tvořit naprosto originální kousek typickými lotyšskými prvky. I technika tisků, kde jsem si pohrála se střihovým řešením a zpracováním potisků nebo tvorba skleněné kabelky, u které se jedná o naprostý originál a netradiční techniku ručního zpracování celého výrobku od samého počátku.
Abstrakt v dalším jazyce: I have chosen Latvia as my main source of inspiration, the country of my birth and childhood, and I invested in my collection elements that influenced me in my work and in my life. I tried to create a modern, feminine and elegant collection, delicately infused with Latvian motifs and elements that inspired me during my frequent stays in Jurmala, a town on the Gulf of Riga, which is surrounded by beautiful countryside, forests and the sea. I performed wide range of techniques in the processing of my collection. Whether it is a classic functional wool coat with elaborate cut or hand-knitted sweater decorated with amber, from the beginning where I could create a completely original piece of typical Latvian elements. As well as printing technique, where I played with cutting and printing processing solution and the formation of a glass bag, where I used absolutely original and innovative technique of manual processing of the entire product from the very beginning.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BC Fojtikova.pdfPlný text práce4,42 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fojtikova_v.pdfPosudek vedoucího práce125,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fojtikova_o.pdfPosudek oponenta práce176,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fojtikova.pdfPrůběh obhajoby práce111,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13258

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.