Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorLuhanová, Lenka
dc.contributor.authorVrtalová, Jana
dc.contributor.refereeHejdová, Jana
dc.date.accepted2014-06-09
dc.date.accessioned2015-03-25T09:39:30Z
dc.date.available2013-01-31cs
dc.date.available2015-03-25T09:39:30Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-03-31
dc.identifier55133
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/13899
dc.description.abstractBakalářská práce je rozdělena na dvě části na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou stručně popsány přídatné látky v potravinách, jejich charakteristika, použití a legislativa. Blíže a podrobněji se v této práci věnuji kofeinu, jeho chemickému složení, původu, využíti, pozitivním i negativním účinkům a v neposlední řadě jeho vlivu na sportovní výkon. V praktické části je předmětem výzkumu používání kofeinu ve sportu. Týká se názorů sportovců, jejich znalosti a pohledu na kofein a kofeinové doplňky. Výzkum je zaměřen na četnost užívání kofeinu, jeho subjektivní účinky a možnosti zneužívání.cs
dc.format56s. (61 595 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpřídatné látkycs
dc.subjectaditivacs
dc.subjectkofeincs
dc.titlePřidatné látky v potravináchcs
dc.title.alternativeFood additivesen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.description.departmentKatedra záchranářství a technických oborůcs
dc.thesis.degree-programVeřejné zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis consists of two parts - theoretical and practical. The theoretical section briefly describes food additives, their characteristics, use and related legislation. The major focus of the thesis is caffeine and its chemical composition, origins, use, positive as well as negative effects, and last but not least, its impact on sports performance. The practical section of the work then explores the caffeine use in sports. It is concerned with opinions of athletes - their knowledge and views on caffeine and caffeine supplements. The study investigates the frequency of caffeine consumption and its subjective effects as well as various possibilities of caffeine abuse.en
dc.subject.translatedfood additivesen
dc.subject.translatedcaffeineen
dc.subject.translatedadditivesen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BAKALARSKA PRACE Jana Vrtalova.pdfPlný text práce1,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vrtalova VP.jpgPosudek vedoucího práce503,07 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít
Vrtalova OP.zipPosudek oponenta práce466,24 kBZIPZobrazit/otevřít
Obhajoba BP Vrtalova 001.jpgPrůběh obhajoby práce276,98 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13899

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.