Název: Drsnosť povrchu pri frézovaní nástrojom s rôznym sklonom hlavnej reznej hrany
Autoři: Šimna, Vladimír
Pokorný, Peter
Buranský, Ivan
Václav, Štefan
Citace zdrojového dokumentu: Strojírenská technologie Plzeň 2015: sborník abstraktů: VI. ročník mezinárodní konference konané ve dnech 3.- 4.2.2015 v Plzni. Vyd. 1. Plzeň: ZČU v Plzni, 2015. s. 249-255. ISBN 978-80-261-0304-2.
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní. Katedra technologie obrábění
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/16134
ISBN: 978-80-261-0304-2
Klíčová slova: kvalita povrchu;sklon hlavní řezané hrany;střední aritmetická odchylka
Klíčová slova v dalším jazyce: surface quality;inclination of the main cutting edge;arithmetic mean deviation
Abstrakt v dalším jazyce: Príspevok sa zaoberá problematikou merania strednej aritmetickej odchýlky povrchu pri frézovaní nástrojom s rôznym sklonom hlavnej reznej hrany. Na realizáciu daného problému bol vykonaný viacfaktorový experiment s cieľom nájsť vhodný uhol stúpania skrutkovice frézy pre dosiahnutie čo najlepšej kvality povrchu pri frézovaní hliníkovej zliatiny. Boli vyrobené nástroje s uhlami stúpania 10°, 20° a 30° z materiálu PCG GMBH F10 typ K. Ako obrábaný materiál bola zvolená hliníková zliatina EN 6082 a na meranie strednej aritmetickej odchýlky bol použitý prístroj Tylor-Hobson Surtronic 3+. Experiment prebiehal na 5-osovom vysokorýchlostnom obrábacom centre DMG HSC 105 Linear. Frézovacie nástroje boli vyrobené na 5-osej CNC brúske Reinecker WZS 60.
Práva: © University of West Bohemia
Vyskytuje se v kolekcích:Strojírenská technologie - Plzeň 2013 sborník příspěvků
Strojírenská technologie - Plzeň 2015 sborník příspěvků

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Simna.pdfPlný text1,47 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/16134

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.