Název: Interkulturní komunikace pomocí braillova písma
Další názvy: Intercultural communication through Braille
Autoři: Krajčovičová, Martina
Vedoucí práce/školitel: Hanzelínová, Lada
Oponent: Schuster, Radek
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19110
Klíčová slova: interkulturní komunikace;komunikace;verbální a neverbální komunikace;kultura;braillovo písno;lékový obal
Klíčová slova v dalším jazyce: intercultur communication;communication;verbal and nonverbal communication;culture;braille;drug packaging
Abstrakt: Ústředním tématem této práce je interkulturní komunikace pomocí Braillova písma. Skládá z teoretické a praktické části. Přičemž teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů interkulturní komunikace, některé její aspekty v rámci kultur a také na samotnou komunikaci. Dále je práce zaměřena na historii a vznik Braillova písma a konečně jeho využití v interkulturní komunikaci. Praktická část ukazuje na případové studii toto spojení ve farmacii,konkrétně v oblasti označování lékových obalů pomocí Braillova písma. Metodou této práce je především komparace a výklad získaných materiálů. Práce si klade za cíl popsat interkulturní komunikaci pomocí Braillova písma. Pomocnou hypotézou bude šetření toho, zda se nevidomí Braillovým písmem dokáží dorozumět v cizině a zda si jeho prostřednictvím budou schopni obstarat v cizině svůj lék.
Abstrakt v dalším jazyce: The central theme of this work is an intercultural communication using Braille. It consists of theoretical and practical parts. The theoretical part is focused on defining the basic concepts of intercultural communication, some aspects within cultures and on the communication itself.The work is focused on the history and formation of Braille and finally its use in the intercultural communication, too.The practical part shows the case study of this combination in pharmacy,specifically in the area of drug labeling packaging using Braille. The method of this work is the comparison and interpretation of the obtained materials. The work aims to describe intercultural communication using Braille. Whether the blind patients are able to communicate in Braille abroad and wheather they are able to get their medicine abroad was the auxiliary hypotheses.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace.pdfPlný text práce1,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-krajcovicova_hanzelinova.pdfPosudek vedoucího práce362,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-krajcovicova_schuster.pdfPosudek oponenta práce230,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Krajcovicova Martina.pdfPrůběh obhajoby práce551,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19110

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.