Název: Radioterapie nenádorových onemocnění
Další názvy: The Radiation Therapy of Benign Diseases
Autoři: Veselá, Eva Tereza
Vedoucí práce/školitel: Vojtíšek, Radovan
Oponent: Adámková, Jindřiška
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20600
Klíčová slova: nenádorová radioterapie;ozařování patních ostruh;frakcionace;rtg terapie;calcar calcanei
Klíčová slova v dalším jazyce: non-malignant therapy;indication of radiotherapy;different types of fractionation;calcar calcanei
Abstrakt: Bakalářská práce "Radioterapie nenádorových onemocnění" je zpracovaná jako obecný přehled některých nenádorových onemocnění, jejichž průběh či projevy je možné příznivě ovlivnit pomocí ionizujícího záření. V indikovaných případech lze konstatovat, že léčba pomocí ionizujícího záření přináší očekávaný efekt, její riziko je velmi nízké a také je ekonomicky přijatelná pro relativně nízké náklady na jednoho pacienta. V teoretické části je stručný přehled historického vývoje radioterapie a zmíněna technická vybavenost, podmínky a principy, které musí být splněny pro aplikaci této léčby. V praktické části bakalářské práce je pozornost obrácena na statistické vyhodnocení účinnosti ozařovacích předpisů (efektu různých typů frakcionací) k terapii patní ostruhy, neboli calcar calcanei používaných na Onkologické a radioterapeutické klinice Fakultní nemocnice Plzeň.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis "Radiotherapy of Non-malignant Diseases" is composed as a general overview of some non-malignant diseases whose course and symptoms can be favorably influenced by ionizing radiation. If indicated, we can say that the treatment with ionizing radiation delivers the expected results. The risk is very low, and concerning the cosi, i tis a very inexpensive method. In the theoretical part, there is a brief overview of the historici development of radiotherapy. Technical facilities, conditions and principles used for such treatment are mentioned as well. In the practical part of the thesis, the attention is paid to statistics of the efficacy of radiation regulations (the effect of different types of fractionation). It is used by Oncology and Radiotherapy Department of University Hospital in Pilsen in the treatment of heel spurs, i. e. calcar calcanei.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
RTO nenadorovych onemocneni_T_Vesela.pdfPlný text práce1,95 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Vesela VP.pdfPosudek vedoucího práce740,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Vesela OP.pdfPosudek oponenta práce431,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Vesela.pdfPrůběh obhajoby práce335,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20600

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.