Název: Primární a sekundární prevence rakoviny děložního čípku na Příbramsku
Další názvy: Primary and secondary prevention of cervical cancer in Příbram
Autoři: Matoušek, Jan
Vedoucí práce/školitel: Jirouš, Jaroslav
Oponent: Teslíková, Petra Elizabeth
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/2215
Klíčová slova: prevence;rakovina děložního čípku;lidský papilomavirus;očkování
Klíčová slova v dalším jazyce: prevention;cervical cancer;human papillomavirus;vaccination
Abstrakt: Bakalářská práce na téma "Primární a sekundární prevence rakoviny děložního čípku na Příbramsku" je zaměřena na problematiku prevence a informovanosti o tomto onemocnění. Dále práce ukazuje proočkovanost dotázaných respondentek na Příbramsku a porovnává úroveň znalostí na dvou školách v Příbrami. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje informace o onemocnění zvaném rakovina děložního čípku, o lidském papilomaviru (HPV), rizikových faktorech, prevenci, diagnostice a v neposlední řadě i léčbě rakoviny děložního čípku. Praktická část je tvořena výzkumným šetřením. Bylo použito kvantitativního výzkumu. Zpracovali jsme soubor otázek, které byly formou anonymního dotazníku rozdány na Gymnázium Příbram, Střední zdravotnickou školu a Vyšší odbornou školu zdravotnickou v Příbrami a gynekologickou ambulanci MUDr. Evy Svobodové v Příbrami. Výsledky jednotlivých otázek jsou zaznamenány v tabulkách a grafech.
Abstrakt v dalším jazyce: The dissertation thesis on the topic "Primary and secondary prevention of cervical cancer in Příbram" is focused on issues of prevention and foreknowledge of this disease. It also shows the percentage of vaccinated respondents in Příbram and there is a comparison of the knowledge level at two schools in Příbram. The dissertation is divided into two parts, a theoretical and a practical one. The theoretical part contains information about the disease called cervical cancer, about human papillomavirus (HPV), high-risk factors, prevention, diagnosis and finally about the treatment of cervical cancer. The practical part consists of a research survey. The method of quantitative research was used. A set of questions was created and distributed to Gymnázium Příbram, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická in Příbram and the gynaecological ambulance of MUDr. Eva Svobodová in Příbram. The data was collected by an anonymous questionnaire. The results are reported in tables and graphs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Primarni a sekundarni prevence rakoviny delozniho cipku na Pribramsku.pdfPlný text práce1,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matousek - VP.jpgPosudek vedoucího práce474,7 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít
Matousek - OP.jpgPosudek oponenta práce408,39 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít
Matousek OBP.jpgPrůběh obhajoby práce313,49 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/2215

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.