Název: Česká republika jako aktér v politickém systému Evropské unie
Další názvy: Czech Republic as an actor in the political system of the European Union
Autoři: Špánek, Martin
Vedoucí práce/školitel: Jurek Petr, PhDr. Mgr. Ph.D.
Oponent: Cabada Ladislav, Doc. PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27219
Klíčová slova: česká republika;aktér;politický systém;evropská unie;evropská rada;rada evropské unie;coreper;nastolování agendy;rozhodovací procesy;implementace;české předsednictví;stálé zastoupení čr při eu.
Klíčová slova v dalším jazyce: czech republic;actor;political system;european union;european council;the council of the european union;coreper;agenda settting;decision-making processes;implementation;czech presidency;permanent representation of the czech republic to the european union
Abstrakt: Tato bakalářká práce se zaměřuje na Českou republiku a její roli, jakožto aktér v politickém systému Evropské unie. V souvislosti s tímto tématem jsou zmíněny veřejně politické procesy, konkrétně: nastolování agendy, rozhodovací procesy a implementace politik. Cílem této práce je indentifikovat roli České republiky v Evropské unii. V práci jsou zmíněna i témata, týkající Českého předsednictví v Radě Evropské unie nebo role Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on Czech Republic and her role as an actor in the political system of the European Union. In connection with this topic, there are mentioned public policy processes, specifically: agenda setting, decision-making processes and implementation of policies. The aim of this thesis is to identify the role of Czech Republic in the European Union. There are also mentioned topics related to Czech Presidency in the Council of the European Union or the role of Permament Representation of the Czech Republic to the European Union.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Ceska republika jako akter v politickem systemu Evropske unie - Martin Spanek.pdfPlný text práce380,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Spanek_BP_MVTS_opo.pdfPosudek oponenta práce1,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
spanek-bp-mvts-ved.pdfPosudek vedoucího práce1,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Spanek.pdfPrůběh obhajoby práce494,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27219

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.