Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorVice William Bradley, Ph.D.
dc.contributor.authorCíslerová, Petra
dc.date.accepted2017-9-13
dc.date.accessioned2018-01-15T15:03:14Z-
dc.date.available2016-6-17
dc.date.available2018-01-15T15:03:14Z-
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-6-30
dc.identifier69771
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/27380
dc.description.abstractTéma mojí bakalářské práce je: Spojené státy americké: Mnoho rozdílných zemé v jedné. Americká kuchyně. Ve své práci jsme se snažila shrnout hlavní rysy americké kuchyně. Jako zářný příklad americké kuchyně jsem zvolila Louisianskou kuchyni. Podle mého názoru louisianský styl vaření representuje povahu amerických zvyklostí spojených s jídlem a vlastně celou kulturu. Zaměřila jsem se na ikonická jídla, jejich historii a současný styl podávání. Na začátku práce jsem chtěla ukázat hlavní vlivy zahraničních kultur jako je francouzská, španělská, africká nebo italská protože každá z nich ovlivnila výběr surovin, směsi koření a postupy při vaření. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První je o Louisianě a její kuchyni a historii. Druhá pak obsahuje informace o jídle ve Spojených státech amerických obecněcs
dc.format40 s. (59 342 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoenen
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectkuchyněcs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectjídlocs
dc.subjectkulturacs
dc.subjectusacs
dc.subjectvliv.cs
dc.titleSpojené státy americké: mnoho různých zemí v jedné - americká kuchyněcs
dc.title.alternativeUSA: many different countries in one - American cuisineen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultNeobhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe topic of this undergraduate thesis is The USA: Many different countries in one American cuisine. In my thesis I tried to summarize the main features of American cuisine. As the lighting guide of American melting-pot cuisine I have chosen Louisiana cuisine. In my opinion Louisiana cooking style represents the character of American eating habits and whole culture. I focused on iconic dishes, their history and contemporary style of serving. In the beginning I wanted to show the main influences of foreigner cultures as French, Spanish, African or Italian because each of them affected the choice of ingredients, mixture of seasoning and cooking techniques. The thesis is divided into two main groups. The first one is about Louisiana cuisine and its history. The second contains information about food in the United States of America in general.en
dc.subject.translatedcuisineen
dc.subject.translatedgastronomyen
dc.subject.translatedfooden
dc.subject.translatedcultureen
dc.subject.translatedusaen
dc.subject.translatedinfluence.en
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAN)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace Cislerova.pdfPlný text práce1,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cislerova pos Vice ved.pdfPosudek vedoucího práce717,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cislerova pos Tollet opon.pdfPosudek oponenta práce880,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cislerova prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce425,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27380

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.