Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorPléhová, Veronika
dc.contributor.editorHonzíková, Jarmila
dc.contributor.editorSimbartl, Petr
dc.date.accessioned2018-09-10T13:16:46Z-
dc.date.available2018-09-10T13:16:46Z-
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationHONZÍKOVÁ, Jarmila a Petr SIMBARTL, eds. Olympiáda techniky Plzeň 2018: Sborník abstraktů z mezinárodní studentské odborné konference: 22.5.–23.5. 2018 Vienna House Easy Pilsen. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2018, s. 60-59. ISBN 978-80-261-0793-4.cs
dc.identifier.isbn978-80-261-0793-4
dc.identifier.urihttp://www.zcu.cz/export/sites/zcu/pracoviste/vyd/online/ot2018-abstracts.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/29869
dc.identifier.urihttp://files.olympiadatechniky.cz/ot2018-abstracts.pdf
dc.description.abstractJsem studentka Masarykovy univerzity v Brně. Studuji na pedagogické fakultě obor technická a informační výchova, výchova ke zdraví. Jedna z myšlenek mého projektu bylo propojení těchto dvou oborů. Projekt jsem nazvala HRAVÉ STOLOVÁNÍ, protože jsem chtěla ukázat, že i z prvního pohledu na starou věc se dá vyrobit krásný výrobek. Co se týče výchovy ke zdraví, při prezentaci bude možné ochutnat pár zdravích dezertů a pokrmů (zdravé muffiny, tyčinky…). Vyrobila jsem několik výrobků, které by zvládly děti na základní škole. Jsou to: • stolička ze starého železa, překližky a staré látky • květinová dekorace na stůl z papíru, polystyrénu • váza ze staré lahve • podtácky ze dřeva • dřevěný servírovací tác • lahvový servírovací tác • svícen ze skleničky Demonstračně žákům předvedeme, jak výrobky vyrobit. Při používání elektrických nástrojů důsledně dohlížíme na žáky. U vaření nebo pečení vysvětlíme, jak spotřebiče fungují a na co by si měly dát žáci pozor. Žáky toto téma zajímá, protože si mohou věci vyrobit sami. Motivace je velmi důležitá, protože těmito výrobky mohou obdarovat rodinu, kamarády. Je na fantazii žáka, jakou bude mít výrobek konečnou podobu. Hlavní je, že i v dnešní době, mají děti snahu se učit novým věcem.cs
dc.format2 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.ispartofseriesOlympiáda techniky Plzeň 2018cs
dc.rights© Západočeská univerzita v Plznics
dc.subjectstolovánícs
dc.subjectpracovní vyučovánícs
dc.subjectmotivacecs
dc.titleHravé stolovánícs
dc.title.alternativePlayful diningen
dc.typekonferenční příspěvekcs
dc.typeconferenceObjecten
dc.rights.accessopenAccessen
dc.type.versionpublishedVersionen
dc.description.abstract-translatedI am a student of Masaryk University and I study on faculties of education. My subjects are technical and information education, health education. The idea of my project was related to these two subjects. This project we can call "playful dining", because I wanted to show you that the old stuff can look very nice. And now something about health education. During my presentation you can taste some of the healthy desserts or dishes. I made some dishes witch are very easy to prepare for exammple on primary schools. They are: • An old iron chair, plywood and old fabrics • Flower decoration on a paper,polystyrene • vase from an old bottle • wooden sticks • wooden serving tray • Bottle serving tray • a candlestick from a glass. We show the student show to produce this stuff, we need to pay attention, because using electric tools can be dangerous. This top is very interesting for pupils because they can prepare it. The motivation is very important, they can give these things as gifts to their friends or family member. The final form is individually, it depends on fantasy. The main reason is that children want to learn new skills.en
dc.subject.translateddiningen
dc.subject.translatedcraftsen
dc.subject.translatedmotivationen
dc.type.statusPeer-revieweden
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2018
Olympiáda techniky Plzeň 2018

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Plehova.pdfPlný text358,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29909

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.