Název: Analýza nákupního chování spotřebitelů
Další názvy: Analysis of the consumers' shopping behaviour
Autoři: Makkiehová, Sára
Vedoucí práce/školitel: Černá Marie, Ing. Ph.D.
Oponent: Macháček Petr, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33145
Klíčová slova: spotřebitel;spotřební chování;teorie front;zdravý životní styl;statistika
Klíčová slova v dalším jazyce: consumer;consumer behaviour;queuing theory;healthy lifestyle;statistics
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na spotřební chování a postoje spotřebitelů k základním potravinám v České republice. Teoretická část se zabývá problematikou nákupního chování, konkrétně definicí spotřebitele, spotřebního chování, faktorů, které jej ovlivňují, nákupním rozhodovacím procesem a teorií front. Dále se teoretická část zabývá problematikou zdravého životního stylu včetně alternativní výživy. Cílem praktické části je zjištění postojů k nákupnímu chování v rámci dvou vybraných věkových kategorií a jejich srovnání. Zdrojem informací k provedení srovnání je analýza dotazníkového šetření. Otázky v dotazníku jsou rozděleny do tří oblastí. První oblast otázek je zaměřena na zjištění základních informací o respondentech, druhá oblast je zaměřena na sledování nákupního chování spotřebitelů a třetí oblast se týká zdravé výživy.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is aimed at consumer behaviour and attitudes of consumers to staple food in the Czech Republic. The theoretical part deals with the issue of purchasing behaviour, namely definition of consumer, consumer behaviour, affecting factors, purchasing decision process and queuing theory. Furthermore, the theoretical part deals with the issue of healthy lifestyle including alternative nutrition. The aim of the practical part is to identify attitudes towards buying behaviour within two selected age categories and their comparison. The source of information for the comparison is analysing of the questionnaire survey. Questions in the questionnaire are divided into three areas. The first area of the questions is focused on gathering basic information about respondents, the second is focused on consumer buying behaviour monitoring and the third area concerns healthy nutrition.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_Sara_Makkiehova.pdfPlný text práce740,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Makkiehova_VP.pdfPosudek vedoucího práce676,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Makkiehova_OP.pdfPosudek oponenta práce568,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Makkiehova.pdfPrůběh obhajoby práce82,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33145

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.