Název: | Analýza nákupního chování spotřebitelů |
Další názvy: | Analysis of the consumers' shopping behaviour |
Autoři: | Makkiehová, Sára |
Vedoucí práce/školitel: | Černá Marie, Ing. Ph.D. |
Oponent: | Macháček Petr, Ing. |
Datum vydání: | 2018 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/33145 |
Klíčová slova: | spotřebitel;spotřební chování;teorie front;zdravý životní styl;statistika |
Klíčová slova v dalším jazyce: | consumer;consumer behaviour;queuing theory;healthy lifestyle;statistics |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce je zaměřena na spotřební chování a postoje spotřebitelů k základním potravinám v České republice. Teoretická část se zabývá problematikou nákupního chování, konkrétně definicí spotřebitele, spotřebního chování, faktorů, které jej ovlivňují, nákupním rozhodovacím procesem a teorií front. Dále se teoretická část zabývá problematikou zdravého životního stylu včetně alternativní výživy. Cílem praktické části je zjištění postojů k nákupnímu chování v rámci dvou vybraných věkových kategorií a jejich srovnání. Zdrojem informací k provedení srovnání je analýza dotazníkového šetření. Otázky v dotazníku jsou rozděleny do tří oblastí. První oblast otázek je zaměřena na zjištění základních informací o respondentech, druhá oblast je zaměřena na sledování nákupního chování spotřebitelů a třetí oblast se týká zdravé výživy. |
Abstrakt v dalším jazyce: | This bachelor thesis is aimed at consumer behaviour and attitudes of consumers to staple food in the Czech Republic. The theoretical part deals with the issue of purchasing behaviour, namely definition of consumer, consumer behaviour, affecting factors, purchasing decision process and queuing theory. Furthermore, the theoretical part deals with the issue of healthy lifestyle including alternative nutrition. The aim of the practical part is to identify attitudes towards buying behaviour within two selected age categories and their comparison. The source of information for the comparison is analysing of the questionnaire survey. Questions in the questionnaire are divided into three areas. The first area of the questions is focused on gathering basic information about respondents, the second is focused on consumer buying behaviour monitoring and the third area concerns healthy nutrition. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska_prace_Sara_Makkiehova.pdf | Plný text práce | 740,49 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Makkiehova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 676,12 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Makkiehova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 568,63 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Makkiehova.pdf | Průběh obhajoby práce | 82,52 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/33145
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.