Title: Kulturní diplomacie v zahraniční politice substátních regionů
Other Titles: Cultural Diplomacy in Foreign Policy of Substate Regions
Authors: Mundilová, Monika
Advisor: Zákravský Jiří, PhDr. Ph.D.
Referee: Piknerová Linda, PhDr. Ph.D.
Issue Date: 2019
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37900
Keywords: česká republika;karlovarský kraj;veřejná diplomacie;kulturní paradiplomacie;přeshraniční spolupráce;propagace
Keywords in different language: czech republic;karlovy vary region;public diplomacy;cultural paradiplomacy;cross-border cooperation;propagation
Abstract: Cílem předložené bakalářské práce je zmapovat kulturní paradiplomacii Karlovarského kraje za období 2013-2017. Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část se člení do několika podkapitol, ty se zaměřují na rozvoj a funkce veřejné a kulturní diplomacie, na vývoj veřejné diplomacie v České republice a dále se věnuje aktérům, kteří ovlivňují kulturní paradiplomacii. Druhá část práce je zaměřena na kulturní paradiplomacii Karlovarského kraje, zabývá se bilaterálními smlouvami o spolupráci, jež má kraj uzavřené se zahraničními aktéry, propagací kraje na veletrzích a studijními pobyty v zahraničí. Velký význam pro paradiplomacii Karlovarského kraje mají i kulturní a sportovní akce s mezinárodním přesahem, které se na území regionu každoročně pořádají. Patří mezi ně například Mezinárodní filmový festival, Tourfilm a TourRegionFilm, Chebské dvorky nebo Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary. Poslední část práce je zaměřená na porovnání návštěvnosti v Karlovarském kraji mezi lety 2013-2017 a na to, jak se během jednotlivých let proměňuje složení zahraničních turistů.
Abstract in different language: This Bachelor thesis is called Cultural Diplomacy in Foreign Policy of Substate Regions, it is focused on foreign policy and cultural diplomacy of Czech region Karlovarský kraj. The aim of my thesis is to examine foreign policy and cultural diplomacy between years 2013-2020 in region Karlovy Vary. I have chosen this date because of The Concept of Culture of the Karlovy Vary Region which was processed for period 2013-2020, but information and data for 2018 are preliminary. I divided my bachelor thesis into two parts. In the first part I focused on brief introduction of diplomacy, than on public diplomacy which includes cultural and sport diplomacy and history of foreign diplomacy and public diplomacy in Czech Republic. In the second part I focused on cultural diplomacy in region Karlovy Vary between years 2013-2017. In this chapter I am explaining the importance of bilateral partnership agreements between region Karlovy Vary and foreign actors, than I focused on region promotion on tourism fairs. I also described student´s scholarship exchanges and internships which are supported by region Karlovy Vary. I dealt with the cultural and sport events in this region, I´ve chosen the most important actions with international participation, which includes KVIFF, Tour Film and TourRegionFilm, Chopin Festival, Chebské dvorky and Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary. In the last part I focused on comparison of incoming tourists between years 2013-2017.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAP)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP - Mundilova.pdfPlný text práce494,61 kBAdobe PDFView/Open
Mundilova_BP_ved_mv.pdfPosudek vedoucího práce1,93 MBAdobe PDFView/Open
Mundilova_BP_MV_BAS-opo.pdfPosudek oponenta práce1,93 MBAdobe PDFView/Open
Mundilova.pdfPrůběh obhajoby práce309,05 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/37900

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.