Název: | Alternativní výživa jako součást zdravého životního stylu |
Další názvy: | Alternative nutrition as a part of healthy lifestyle |
Autoři: | Směšná, Simona |
Vedoucí práce/školitel: | Luhanová Lenka, MUDr. |
Oponent: | Krocová Jitka, PhDr. Mgr. |
Datum vydání: | 2019 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/38581 |
Klíčová slova: | alternativní výživové směry;vegetariánství;veganství;výživa;zdraví;zdravý životní styl |
Klíčová slova v dalším jazyce: | alternative ways of nutrition;vegetarian diet;vegan diet;nutrition;health;healthy lifestyle |
Abstrakt: | Prezentovaná práce se zabývá alternativními výživovými směry a jejich dopadem na lidské zdraví. První část popisuje teoreticky základní prvky výživy ve stravování člověka, dále také vybrané alternativní výživové směry a s nimi související dopad na zdraví. Praktická část byla zhotovena za pomoci dotazníkového šetření. Zabývá se základní charakteristikou respondentů, stravovacími návyky, jejich důvody k přechodu na alternativní stravování a případné zlepšení či zhoršení zdravotního stavu a informovaností praktického lékaře. Výstupem práce je informační leták pro širokou veřejnost objasňující základy rostlinného stravování. |
Abstrakt v dalším jazyce: | Submitted thesis presents alternative dietary lifestyles and their impact on health. The first theoretical component describes basic elements of nutrition, in conjunction with selected alternative dietary approaches and their impact on health. The practical element was executed as a survey. This survey was designed to evaluate the characteristics of each individuals and their response to dietary alteration. Recording their dietary habits and their reasons for switching to an alternative diet. The data collected and compiled will present the reader with improvements or deterioration of individual's health and the overall foreknowledge of General Practitioners. The outcome of this data will be presented as an informative leaflet aimed at the general public designed to provide basic information about plant based diet. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Smesna finalni 2019-03-22 FINALNI PRO TISK.pdf | Plný text práce | 1,18 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
SMESNA VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 1,47 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
SMESNA OP.pdf | Posudek oponenta práce | 1,35 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Smesna Simona.pdf | Průběh obhajoby práce | 466,34 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/38581
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.