Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorHorová Jana, PhDr.
dc.contributor.authorDvořáková, Kateřina
dc.contributor.refereeJanoušková Kristina, PhDr. Ph.D.
dc.date.accepted2019-6-19
dc.date.accessioned2020-08-24T11:39:00Z-
dc.date.available2018-1-31
dc.date.available2020-08-24T11:39:00Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-3-20
dc.identifier80113
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/38587
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává o výživě v těhotenství. Práce je rozdělena na část praktickou a teoretickou. V teoretické části se věnuji výživě v těhotenství a v jednotlivých trimestrech, důležitým složkám potravy, výživě při určitých těhotenských obtížích, rizikovým faktorům v těhotenství a výživě žen s rizikovou graviditou. V praktické části zjišťuji stravovací návyky žen v těhotenství a případné souvislosti s výskytem potíží v těhotenství. Výsledkem výzkumného šetření v praktické části je, že těhotným ženám se v pokročilé graviditě zhoršuje pravidelnost stravy. Nepravidelnost stravy, která ženám nevyhovuje, s pokročilou graviditou klesá. Dále také s pokročilou graviditou roste celková pestrost stravy. Většina žen hodnotí své stravovací návyky jako celkem dobré, ale že by se daly zlepšit. Z mé praktické části také plyne, že chybějící složky potravy ve stravě mohou úzce souviset s výskytem obtíží v těhotenství.cs
dc.format78 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectvýživacs
dc.subjectmatkacs
dc.subjectmiminkocs
dc.subjectpestrost stravycs
dc.subjectprekoncepční výživacs
dc.subjecttěhotenstvícs
dc.titleVliv výživy na průběh těhotenstvícs
dc.title.alternativeThe influence of nutrition during pregnancyen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programPorodní asistencecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor's thesis is about the issues of nutrition during pregnancy. The thesis is divided into practical and theoretical part. In the theoretical part I focus on the nutrition in pregnancy and particular trimesters, important elements of nourishment, nutrition during specific gestational difficulties, high-risked factors in pregnancy and a nourishment of women with high-risked gravidity. In the practical part I find out the boarding habits of women in pregnancy and I find connections with the occurrence of difficulties. The result of an investigation in the practical part is deterioration in a diet periodicity of women in progressed gravidity. But the diet aperiodicity, which does not suit to women, goes down with progressed gravidity. With an advanced gravidity grows a variety of food. Most of women rate their food habits as pretty good but they think that it could be better. I found out that missed elements of food in nourishment could be related with the occurrence of difficulties in pregnancy.en
dc.subject.translatedmotheren
dc.subject.translatedbabyen
dc.subject.translateda variety of nutritionen
dc.subject.translatedpreconception nutritionen
dc.subject.translatedpregnancyen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakarska prace - Dvorakova.pdfPlný text práce3,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DVORAKOVA VP.pdfPosudek vedoucího práce1,29 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DVORAKOVA OP.pdfPosudek oponenta práce1,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova Katerina.pdfPrůběh obhajoby práce411,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38587

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.