Název: Nová transformovna 400 / 110 kV Rohatec
Další názvy: New transformer station 400 / 110 kV Rohatec
Autoři: Hlubuček, Josef
Vedoucí práce/školitel: Noháč Karel, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Noháčová Lucie, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40205
Klíčová slova: elektrická stanice;zvn;vvn;rozvodna;transformovna;přípojnicové systémy;energetický zákon;stavební zákon;základní konstrukční návrh;územní plánování;mechanické namáhání;technicko-ekonomická analýza.
Klíčová slova v dalším jazyce: power station;high voltage;ultra high voltage;substation;transformer station;busbar systems;energy law;building law;basic design;land use planning;mechanical stress;technical and economic analysis.
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na návrh nové elektrické stanice 400/110 kV v konkrétní lokalitě, a to v obci Ratíškovice, která se nachází v Jihomoravském kraji. Práce je zaměřena zejména na volbu vhodného umístění elektrické stanice, které je však vymezeno daným územním plánem obce. Jsou zde vytvořeny dva návrhy umístění stanic, více variant nebylo možné z hlediska technického provedení, či potřebných ploch pro technickou infrastrukturu. Práce obsahuje rešerši požadavků, které jsou kladeny na elektrické stanice v přenosové soustavě, současného stavu používané technologie pro rozvodny vvn a zvn, potřebné legislativy pro stavbu nové elektrické stanice. Dále je vypracován prvotní návrh silové části a podle toho nastíněn základní konstrukční návrh pro dvě varianty umístění, včetně umístění do územně plánovací dokumentace a připojení na přenosovou a distribuční soustavu. V poslední části práce je nastíněná technicko-ekonomická analýza daných návrhů.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on design of a new 400/110 kV power station for a specific location, in the village Ratíškovice, which is located in the South Moravian Region. This thesis deals with the choice of a suitable placement of the power station, which is, however, defined by the zoning plan of the municipality. There are two proposals for the placement of stations, more variants were not considered because of impossibility of technical design or the necessary areas for technical infrastructure. The work contains an overview of requirements that are placed on power stations in the transmission system, the current state of technology used for high voltage and ultra high voltage substations, and the necessary legislation for the construction of a new power station. Furthermore, the initial design of the power section is elaborated and the basic construction design for two variants of placement is outlined accordingly, including the connection to the transmission and distribution system. The last part of the work outlines the technical and economic analysis of the proposals.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Nova transformovna Rohatec.pdfPlný text práce5,3 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082200_oponent.pdfPosudek oponenta práce1,32 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082200_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082200_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce95,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40205

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.