Název: Návrh intervenčního programu pro zdokonalení střelby v házené mužů
Další názvy: Proposal of intervention program for improving shooting in men´s handball
Autoři: Tonar, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Benešová Daniela, Mgr. Ph.D.
Oponent: Votík Jaromír, Doc. PaedDr. CSc.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40600
Klíčová slova: házená;herní činnosti jednotlivce;střelba;průpravné a herní cvičení;úspěšnost;herní výkon
Klíčová slova v dalším jazyce: handball;individual's game activities;shooting;preparatory and game exercises;efficiency;gaming performance
Abstrakt: Cílem práce bylo sestavit a ověřit intervenční tréninkový program pro zdokonalení střelby v házené mužů. Práce se skládá z teoretické části a praktické části. V teoretické části se věnujeme pojmům jako herní výkon, hráčské funkce, herní činnosti a metodicko-organizační formy. V praktické části jsme vytvořili program, který je rozdělen na čtyři skupiny: křídlo, pivot, spojka a spolupráce více hráčů. Každá kategorie obsahuje pět cvičení, která jsou popsána a doplněna nákresy. Pro ověření celé práce jsme vybrali jako testovaný soubor extraligový tým, na který jsme intervenční program aplikovali v zimní přípravě mezi pozorovacími obdobími. Na základě komparace a vyhodnocení úvodního a závěrečného pozorování můžeme říci, že je program efektivní.
Abstrakt v dalším jazyce: The main aim of this thesis was to create and prove the intervention programme focusing on the development of shooting in men's handball. Thesis consist theoretical and practical part. In the theoretical part we pay attention to more concepts, namely, game performance, player's functions in the game, gaming skills, and methodical and organizational forms. In the practical part we have created the programme which is divided into four groups: wing, pivot, backcourt player and the cooperation of more players. Each section consist five exercises, which are described and layout is added. For the verification of our research has been chosen the team of the first league, on what we have applied our training procedure in the winter preparation phase between the observation periods. Based on the correlation and evaluation of the first and final observation we can say, that the programme is effective.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Jakub Tonar.pdfPlný text práce2,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tonar J. - VP.pdfPosudek vedoucího práce129,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tonar J..pdfPrůběh obhajoby práce78,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tonar J. - OP.pdfPosudek oponenta práce174,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40600

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.