Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorKavalířová Gabriela, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorKřížová, Hedvika
dc.contributor.refereeŠpottová Petra, Mgr. Ph.D.
dc.date.accepted2020-6-19
dc.date.accessioned2020-11-10T00:31:28Z-
dc.date.available2019-6-10
dc.date.available2020-11-10T00:31:28Z-
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-4-30
dc.identifier81236
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/40611
dc.description.abstractTématem bakalářské práce jsou stravovací návyky a možnosti dětí předškolního věku v Ústeckém kraji. Na začátku nalezneme charakteristiku předškolního věku a dále legislativu týkající se školního stravování. Následuje kapitola o školním stravování, na kterou navazuje kapitola o jednotlivých složkách potravy. V neposlední řadě je zde uvedena rovněž důležitá podpora zdraví v mateřských školách, a nakonec shrnutí o dětské nadváze a obezitě. V praktické části nalezneme výpočet BMI dětí předškolního věku a jejich stravovací návyky a možnosti, jež jsme zjišťovala pomocí dotazníkového šetření určeného rodičům.cs
dc.format82 s. (89 810 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpředškolní věkcs
dc.subjectmateřské školycs
dc.subjectlegislativacs
dc.subjectstravovací návykycs
dc.subjectstravovací možnostics
dc.titleStravovací návyky a možnosti dětí z mateřských škol v Ústeckém krajics
dc.title.alternativeEating habits and possibilities of children from kindergartens in the Ústecký regionen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programPředškolní a mimoškolní pedagogikacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe topic of the bachelor's thesis is the eating habits and possibilities of preschool children in the Ústí nad Labem region. In the beginning, we will find the characteristics of preschool age and legislation concerning school eating. This is followed by a chapter on school eating, followed by a chapter on individual food components. Last but not least, there is also the important support of health in kindergartens, and finally a summary of childhood overweight and obesity. In the practical part, we will find the calculation of BMI of preschool children and their eating habits and options, which we found out using a questionnaire survey designed for parents.en
dc.subject.translatedpreschool ageen
dc.subject.translatedkindergartenen
dc.subject.translatedlegislationen
dc.subject.translatedeating habitsen
dc.subject.translatedeating optionsen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Hedvika Krizova.pdfPlný text práce2,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krizova H. - VP.pdfPosudek vedoucího práce136,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krizova H. - OP.pdfPosudek oponenta práce174,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krizova.pdfPrůběh obhajoby práce53,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40611

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.