Název: Nabývání státního občanství České republiky udělením a pozbývání státního občanství České republiky
Další názvy: Acquisition of the nationality of the Czech republic by naturalisation and loss of the nationality of the Czech republic
Autoři: Hloviak, Ruslan
Vedoucí práce/školitel: Henych Václav, JUDr.
Oponent: Malast Jan, JUDr. et PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41499
Klíčová slova: státní občanství;udělení státního občanství;řízení o udělení státního občanství;pozbývání státního občanství;řízení o pozbývání státního občanství.
Klíčová slova v dalším jazyce: czech nationality;naturalization;the process of naturalization;loss of nationality;the process of loss of nationality.
Abstrakt: Cílem této diplomové práce je analýza českých právních předpisů ohledně českého státního občanství. Hlavním cílem této diplomové práce je informování čtenáře této diplomové práce o obsahu českého státního občanství a o nabývání státního občanství udělením a jeho pozbývání. První kapitola se zabývá obsahem pojmu státního občanství, jeho definicí, prameny práva a základními právy a svobody ve vztahu k nabytí státního občanství. Druhá kapitola se zabývá způsoby nabývání státního občanství. Hlavní část této diplomové práce je obsažena hlavně ve třetí a čtvrté kapitole. Třetí kapitola se zabývá nabýváním státního občanství udělením. Čtvrtá kapitola se zabývá řízením o udělení státního občanství. Pátá (poslední) kapitola se zabývá pozbýváním státního občanství a souvisejícím řízení o pozbytí státního občanství.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this thesis is to analyse Czech legislation regulating a Czech nationality. The main aim of this thesis is to inform a reader of this thesis about the concept of the Czech nationality and the acquisition by naturalization and loss of the nationality loss of the Czech republic. The first chapter is about the concept of the Czech nationality, the definition of nationality, sources of the relevant legislation and human rights in relation to the acquisition of the Czech nationality. The second chapter deals with the methods of the acquisition of the Czech nationality. The main part of the thesis is included in the third and fourth chapters. The third chapter deals with the acquisition of the Czech nationality by naturalization. The fourth chapter deals with the process of naturalization. The fifth (last) chapter deals with the loss of the Czech nationality and the process of this loss.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Hloviak_Diplomova prace.pdfPlný text práce2,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Hloviak-Malast.docPosudek oponenta práce46,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
DP-Hloviak-Henych.pdfPosudek vedoucího práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Hloviak-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce510,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41499

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.