Název: Elektronizace právních jednání a mezinárodní právo soukromé v české a slovenské republice v aplikační praxi přeshraničního právního styku.
Další názvy: Digitalization of Legal Transactions and the Private International Laws of the Czech Republic and of the Slovak Republic in Trans-boundary Transactions
Autoři: Mach, Tomáš
Citace zdrojového dokumentu: MACH, T. Elektronizace právních jednání a mezinárodní právo soukromé v české a slovenské republice v aplikační praxi přeshraničního právního styku.. Obchodní právo, 2020, roč. 29, č. 10, s. 20-27. ISSN 1210-8278.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Wolters Kluwer
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/42578
ISSN: 1210-8278
Klíčová slova: konverze dokumentů v České a Slovenské republice;elektronicky podepsané dokumenty;elektronický podpis
Klíčová slova v dalším jazyce: conversion of documents in the Czech Republic and in the Slovak Republic;electronically signed documents;electronic signature;electronic documents and international private law
Abstrakt: Článek se zaměřuje na oblast mezinárodního práva soukromého z pohledu českého a slovenského právního systému v kontextu právních jednání prováděných elektronicky. Článek se zabývá skutečností, jak přistupují oba tyto právní systémy ke „konverzi“ listinné podoby dokumentů do podoby elektronické, jak je zacházeno s elektronickými listinami v obou právních systémech a zda-li jsou v těchto právních systémech právní základy k vzájemnému uznávání takovýchto elektronických listin a pokud ano, na základě jakého ustanovení. Taktéž se tento článek zabývá i nedávnými problémy právní praxe s těmito oblastmi souvisejícími, a to v obou jurisdikcích.
Abstrakt v dalším jazyce: This article focuses upon the arena of private international law from both the point of view of the Czech legal system and of the Slovak legal system in context of legal transaction conducted electronically. The article discusses how the two systems approach „conversion“ of paper documents into electronic ones, how these electronic documents are treated by the respektive legal system and wheter there is grounds in positive law to mutually recognize such electronic documents in the other of the respective jurisdictions and if so, as what institution. It also discusses recent difficulties related to these topics in legal practice in both jurisdictions.
Práva: Plný text není přístupný.
© Wolters Kluwer
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KMP)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Mach_T_elektronizace_pravnich_jednani_obch_pr10-2020-1.pdf1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42578

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD