Title: | Dopady mimořádných opatření v souvislosti se zamezením šíření nemoci Covid-19 na konkrétní podnik |
Other Titles: | Impacts of emergency measures to prevent the spread of the disease Covid-19 on a concrete company |
Authors: | Svojanovská, Věra |
Advisor: | Mičudová Kateřina, Ing. Ph.D. |
Referee: | Šafrová Dominika, Ing. |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/43897 |
Keywords: | covid-19;dopady na ekonomiku;mimořádná opatření;kompenzace;stravování |
Keywords in different language: | covid-19;impacts on the economy;emergency measures;compensation;boarding |
Abstract: | Předložená bakalářská práce pojednává o velmi aktuálním tématu, a to o dopadech pandemie způsobené nemocí Covid-19 na českou a světovou ekonomiku a konkrétní podnik. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na nemoc Covid-19, dopady na českou i světovou ekonomiku, mimořádná opatření vyhlášená Vládou ČR, která měla zamezit šíření nemoci a s nimi souvisejícími kompenzacemi. Česká republika musela aktivně vyhlašovat mimořádná opatření, která měla zamezit šíření nemoci Covid- 19. Kvůli těmto opatřením musel stát finančně pomoci zasaženým podnikům, aby snížil dopady na českou ekonomiku. Praktická část je zaměřena na konkrétní podnik Restauraci U Větráka. Hlavním cílem práce bylo zjištění a vyčíslení dopadů koronavirové krize na vybranou restauraci. |
Abstract in different language: | The presented bachelor thesis deals with a very current topic, namely the effects of the pandemic caused by the disease Covid-19 on the Czech and world economy and on a specific company. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on the disease Covid-19, its impact on the Czech and world economy and on emergency measures announced by the Government of the Czech Republic, which were to prevent the spread of the disease and related compensations. Czech authorities had to actively announce emergency measures to prevent the spread of Covid-19. Due to these measures, the state had to provide financial assistance to the affected companies in order to reduce the impact on the Czech economy. The practical part is focused on a specific company Restaurant U Větráka. The main goal of the work is to determine and quantify the effects of the coronavirus crisis on a selected restaurant. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP- Svojanovska.pdf | Plný text práce | 1,4 MB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Svojanovska_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 127,14 kB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Svojanovska_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 232,4 kB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Svojanovska.pdf | Průběh obhajoby práce | 110,44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/43897
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.