Název: Výnosnost vybraných podílových fondů za období 2010-2020
Další názvy: Selected mutual funds profitability between 2010-2020
Autoři: Fejtek, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Svoboda Milan, Ing. Mgr. Ph.D.
Oponent: Gangur Mikuláš, Doc. RNDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44112
Klíčová slova: finanční trh;kolektivní investování;investiční fond;podílový fond;výkonnost fondu;výnosnost fondu
Klíčová slova v dalším jazyce: financial market;collective investment;investment fund;mutual fund;performance measurement;profitability measurement
Abstrakt: Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou kolektivního investování a prohloubit jeho znalosti v oblasti investičních a podílových fondů. Dále si klade za cíl vypočítat výkonnost vybraných fondů a porovnat je s klasickými finančními produkty, které nabízejí komerční banky. Téma investování je v současné době velice populární a stále více lidí hledá alternativní způsoby, jak co nejvýhodněji uložit své peníze. Stěžejní částí práce je pak seznámení čtenáře s metodikou užívanou při výpočtech výkonnosti fondů. Tyto znalosti jsou následně aplikovány v praxi, kdy je vybráno několik reprezentativních podílových fondů, u kterých je provedena analýza výkonnosti a jejich následná komparace. Nezbytnou součástí je pak také vyvození a formulace výsledků tohoto měření.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this thesis is to acquaint the reader with the problematics of collective investment and to deepen their knowledge in the field of investment and mutual funds. Its next target is to focus on chosen mutual funds and measure their performance followed by their comparison with well-known financial products provided by commercial banks. The topic of Investment is quite popular nowadays thus more and more people look for alternative ways to save their money effectively. The crucial part of this thesis is to discuss the methodology of performance and profitability measurement, which is eventually used in the next section, where several representative mutual funds are chosen to be measured and analyzed. These funds are afterwards compared, and the results are published.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Fejtek.pdfPlný text práce1,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fejtek_Tomas_vp.pdfPosudek vedoucího práce169,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
fejtek.pdfPrůběh obhajoby práce68,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fejtek oponent. posudek.pdfPosudek oponenta práce466,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44112

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.