Název: Využití didaktických technologií pohledem budoucích a stávajících učitelů MŠ
Další názvy: The use of didactic technologies from the perspective of future and current kindergarten teachers
Autoři: Protivová, Renáta
Vedoucí práce/školitel: Fadrhonc Jan, Mgr.
Oponent: Krotký Jan, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45209
Klíčová slova: didaktické technologie;předškolní vzdělávání;dotazníkové šetření;učitelé v mš
Klíčová slova v dalším jazyce: didactic technologies;preschool education;questionnaire survey;kindergarten teachers
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na využívání digitálních technologií pohledem budoucích a stávajících učitelů. Výzkum byl prováděn od února 2020 do června 2020 a podařilo se nám získat celkem 150 respondentů (76 budoucích učitelů, 74 stávajících učitelů). Práce je složena ze čtyř kapitol. První kapitola se zabývá digitálními technologiemi v kontextu vzdělávání, v závěru každé kapitoly jsou uvedeny digitální technologie pohledem dítěte a učitele. Druhá kapitola je věnována vybraným digitálním technologiím, jejich charakteristikou a využití pohledem dítěte a učitele. Ve třetí kapitole se zabýváme problematikou kvantitativního (dotazníkového) šetření, jak postupovat a náležitosti, které je potřeba při výzkumu dodržovat. Čtvrtá kapitola je praktická a soustředí se na výzkum, který jsme prováděli. Nejprve jsme si stanovili hypotézy. Je zde popsán výzkumný vzorek, průběh, limity výzkumu a samotný dotazník, který je rozdělen na 3 části. V závěru kapitoly jsme potvrdili či vyvrátili stanovené hypotézy.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis focuses on the use of digital technologies from the perspective of future and current teachers. The research was conducted from February 2020 to June 2020 and we managed to obtain a total of 150 respondents (76 future teachers, 74 current teachers). The work consists of four chapters. The first chapter deals with digital technologies in the context of education, at the end, digital technologies are presented from the perspective of the child and the teacher. The second chapter is devoted to selected digital technologies, their characteristics and use from the perspective of the child and the teacher. In the third chapter, we focus on a quantitative survey of how to proceed and the requirements that need to be followed in research. The fourth chapter is practical and focuses on the research we have done. First, we set hypotheses. It describes the research sample, the course, the limits of the research and the questionnaire itself, which is divided into 3 parts. At the end of the chapter, we confirmed or refuted the established hypotheses.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Vyuziti didaktickych technologii pohledem stavajicich a budoucich ucitelu.pdfPlný text práce1,99 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce35,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce40,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Protokol Protivova.pdfPrůběh obhajoby práce285,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45209

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.