Název: Quality of Life in the Time of Coronavirus from the Perspective of Social Work
Další názvy: Kvalita života v době koronaviru z perspektivy sociální práce
Autoři: Řezáč, Karel
Citace zdrojového dokumentu: ŘEZÁČ, K. Quality of Life in the Time of Coronavirus from the Perspective of Social Work. Caritas et Veritas, 2021, roč. 11, č. 1, s. 98-108. ISSN: 1805-0948
Datum vydání: 2021
Nakladatel: University of South Bohemia
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85119180664
http://hdl.handle.net/11025/46514
ISSN: 1805-0948
Klíčová slova: koronavirus;sociální práce;kvalita života;zdraví;capability approach;potenciality;covid-19
Klíčová slova v dalším jazyce: coronavirus;social work;quality of life;health;capability approach;potentiality;covid-19
Abstrakt: Doba koronavirové krize zasáhla prakticky každý aspekt našeho života. Přesto jsou ve veřejném prostoru diskutovány dopady pandemie a s ní souvisejících opatření nejčastěji v kontextu zdravotních a ekonomických aspektů sociálního života. Sociální práce ze své komplexní podstaty umožňuje nahlížet na problémy v širších souvislostech, a proto se její perspektiva jeví jako vhodná pro upozornění na všestranné následky pandemie a jejich dopad na kvalitu života. Cílem této teoretické studie je diskutovat a upozornit na rizika týkající se kvality života, která vyplývají z epidemie onemocnění covid-19 a s ní souvisejících opatření perspektivou sociální práce. Pro zohlednění širší perspektivy náhledu na kvalitu života bylo pro analýzu současného stavu využito koncepce capability approach a z ní vyplývajících základních lidských potencialit.
Abstrakt v dalším jazyce: The time of the coronavirus crisis has virtually aff ected every aspect of our lives. Nevertheless, the eff ects of the pandemic and related measures are most often discussed in the public sphere in the context of health and economic aspects of social life. Social work, due to its complex nature, makes it possible to look at problems in a broader context, and therefore its perspective seems to be suitable for drawing attention to the all-round consequences of the pandemic and their impact on the quality of life. The aim of this theoretical study is to discuss and draw attention to the risks related to the quality of life that arise from the covid-19 epidemic and associated measures from the perspective of social work. To take into account the broader perspective of the view of quality of life, the concept of capability approach and the resulting basic human potentials was used to analyse the current situation.
Práva: © University of South Bohemia
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KSS)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Rezac.pdf564,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46514

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD