Název: Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku
Další názvy: Analysis of Competitiveness of the Selected Company
Autoři: Vurm, Miroslav
Vedoucí práce/školitel: Skálová Petra, Ing. Mgr. Ph.D.
Oponent: Kristl Volfová Monika, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47868
Klíčová slova: konkurence;podnik;konkurenceschopnost;pest analýza;porterův model pěti konkurenčních sil;swot analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: competition;company;competitiveness;pest analysis;swot analysis;porter´s five forces model
Abstrakt: Tématem bakalářské práce je analýza konkurenceschopnosti společnosti Raiffeisen stavební spořitelna a.s. V teoretické části práce je definována konkurence, konkurenceschopnost, podnik a jeho okolí. Dále jsou v teoretické části práce popsány jednotlivé analýzy, které slouží ke zhodnocení makrookolí, mikrookolí a vnitřního prostředí spořitelny. Praktická část práce začíná představením spořitelny a uvedením základních informací o ní. Následně jsou zpracovány jednotlivé analýzy hodnotící konkurenceschopnost spořitelny a na základě samotných výsledků je zpracována matice SWOT. Tato matice slouží ke zjištění silných a slabých stránek spořitelny a identifikaci možných příležitostí a hrozeb. Z výsledné SWOT matice jsou vybrány doporučené strategie, díky kterým by se mohla stavební spořitelna stát více konkurenceschopnou.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor thesis is the analysis of the competitiveness of Raiffeisen stavební spořitelna a.s. The first part of the thesis deals with the theoretical definitions of competition, competitiveness, the company and its environment. Furthermore, the theoretical part of the thesis describes the individual analyses used to evaluate the macroenvironment, microenvironment and internal environment of the savings bank. The practical part of the thesis starts by introducing the particular savings bank and giving basic information about the savings bank. Subsequently, the individual analyses evaluating the competitiveness of the savings bank are prepared and based on the results themselves, a SWOT matrix is prepared. This matrix is used to identify the strengths and weaknesses of the savings bank and to identify possible opportunities and threats. From the results of the SWOT matrix, recommended strategies are selected that could make the building society more competitive.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_Vurm_Miroslav.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vurm Miroslav_oponent.pdfPosudek oponenta práce124,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vurm Miroslav vedouci.pdfPosudek vedoucího práce126,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47868

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.