Název: Dějiny Kraslicka
Další názvy: History of Kraslicko
Autoři: Lorenc, Marcel
Vedoucí práce/školitel: Hlaváček Petr, Doc. PhDr. Ph.D.
Oponent: Breitfelder Miroslav, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/50261
Klíčová slova: kraslicko;kraslice;jindřichovice;rotava;oloví;sněžná;kostelní;přebuz;rolava;pravěk na kraslicku;kraslicko ve středověku;klášter waldsassen;kraslicko za husitských válek;kraslicko za třicetileté války;plavenští z plavna;sparneckové;raitenbachové;šlikové;šumburkové;nostitzové;rok 1848 na kraslicku;průmyslová revoluce na kraslicku;první světová válka na kraslicku;kraslicko v meziválečném období;druhá světová válka na kraslicku.
Klíčová slova v dalším jazyce: kraslicko;kraslice;jindřichovice;rotava;oloví;sněžná;kostelní;přebuz;rolava;the prehistory of kraslicko;kraslicko in the middle ages;monastery in waldsassen;kraslicko during the hussite wars;kraslicko during the thirty years war;plavenští z plavna;sparneckové;raitenbachové;šlikové;šumburkové;nostitzové;year 1848 in kraslicko;the industrial revolution in kraslicko;the first world war in kraslicko;kraslicko in the interwar period;the second world war in kraslicko.
Abstrakt: Tato diplomová práce popisuje historický vývoj regionu Kraslicka od pravěku až do roku 1945. Cílem práce je co nejdůkladněji představit život napříč všemi historickými epochami, a proto se zabývá vývojem osídlení Kraslicka v době pravěku, založením města, správním vývojem a rudným dolováním na Kraslicku ve středověku, přechodem Kraslicka do období novověku, průmyslovou revolucí a životem na Kraslicku během dvou velkých válek. Součástí práce je i samostatná kapitola zabývající se didaktickou aplikací dějin Kraslicka.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis describes the historical development of the Kraslicko region from the prehistoric era to 1945. The purpose of the thesis is to present life through all historical periods as thoroughly as possible. This is why the thesis describes the colonization of Kraslicko in prehistory, the establishment of the town, the development of the administration of the town Kraslice and the ore mining in the Middle Ages, the transition of Kraslicko to the modern age, the industrial revolution and the life in Kraslicko during two world wars. The thesis also includes a chapter of the didactic application of the history of Kraslicko.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Lorenc.pdfPlný text práce6,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lorenc V.pdfPosudek vedoucího práce151,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lorenc O.pdfPosudek oponenta práce189,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lorenc P.pdfPrůběh obhajoby práce55,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50261

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.