Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorZloch, Zdeněk
dc.contributor.authorBártová, Martina
dc.contributor.refereeRichtr, Václav
dc.date.accepted2012-08-29
dc.date.accessioned2013-06-19T07:03:11Z-
dc.date.available2011-10-17cs
dc.date.available2013-06-19T07:03:11Z-
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-07-20
dc.identifier48124
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/5040
dc.description.abstractTato práce popisuje vzájemné vztahy mezi přírodními antioxidanty a volnými radikály, podrobně rozebírá celkovou antioxidační kapacitu organismu, fenolové látky a flavonoidy, vitamin C, vitamin E a karotenoidy. V laboratorních podmínkách byly tyto ukazatele zkoumány podle čtyř různých metod. Hodnoty naměřené na spektrofotometru byly přepočítány a zaznamenány do tabulek a grafů, ze kterých se následně vyvodily závěry.cs
dc.format39 s. (53 024 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=48124-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectantioxidantycs
dc.subjectvolné radikálycs
dc.subjectcelková antioxidační kapacitacs
dc.subjectfenolové látkycs
dc.subjectflavonoidycs
dc.subjectvitamin Ccs
dc.subjectvitamin Ecs
dc.subjectkarotenoidycs
dc.subjectFRAPcs
dc.subjectDMPDcs
dc.titleRozdíly v hodnotách vybraných ukazatelů antioxidačního potenciálu v různých částech plodů ovoce a zeleninycs
dc.title.alternativeDifferences in the values of selected indicators of antioxidant potential in different parts of fruit and vegetablesen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra chemiecs
dc.thesis.degree-programPřírodovědná studiacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis work describes the connection between natural antioxidants and free radicals, it analyzes the total antioxidant capacity of the organism, phenolic compounds, flavonoids, vitamin C, vitamin E and carotenoids. These indicators were examined by four different methods under regular laboratory conditions. The values measured on the spectrophotometer were re-counted and registered into tables and graphs so the conclusions could be deduced from them.en
dc.subject.translatedantioxidantsen
dc.subject.translatedfree radicalsen
dc.subject.translatedtotal antioxidant capacityen
dc.subject.translatedphenolic compoundsen
dc.subject.translatedflavonoidsen
dc.subject.translatedvitamin Cen
dc.subject.translatedvitamin Een
dc.subject.translatedcarotenoidsen
dc.subject.translatedFRAPen
dc.subject.translatedDMPDen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BAKALARSKA PRACE.pdfPlný text práce1,97 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina_VBP.pdfPosudek vedoucího práce400,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina_OBP.pdfPosudek oponenta práce394,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina.pdfPrůběh obhajoby práce162,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5040

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.