Název: A Brief Survey of Clipping and Intersection Algorithms with a List of References (including Triangle-triangle Intersection)
Další názvy: Stručný přehled ořezávacích a průnikových algoritmů se seznamem odkazů (včetně průniku trojúhelník-trojúhelník)
Autoři: Skala, Václav
Citace zdrojového dokumentu: SKALA, V. A Brief Survey of Clipping and Intersection Algorithms with a List of References (including Triangle-triangle Intersection). Informatica, 2023, roč. 34, č. 1, s. 169-198. ISSN: 0868-4952
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Vilnius University Press
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/51896
ISSN: 0868-4952
Klíčová slova: průsečíkové algoritmy;projektivní geometrie;ořezávání polygonů;dualita
Klíčová slova v dalším jazyce: intersection algorithms;projective geometry;polygon clipping;duality
Abstrakt: Tento příspěvek představuje stručný přehled ořezávacích a průnikových algoritmů v E2 a E3 s téměř kompletním seznamem relevantních referencí. Některé algoritmy používají projektivní rozšíření euklidovského prostoru a vektorových operací, které podporují použití GPU a SSE. Tento průzkum má pomoci výzkumníkům, studentům a odborníkům z praxe, kteří se zabývají křižovatkou a ořezové algoritmy.
Abstrakt v dalším jazyce: This contribution presents a brief survey of clipping and intersection algorithms in E2 and E3 with a nearly complete list of relevant references. Some algorithms use the projective extension of the Euclidean space and vector-vector operations, which support GPU and SSE use. This survey is intended to help researchers, students, and practitioners dealing with intersection and clipping algorithms.
Práva: © Vilnius University
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KIV)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Skala infor508 (5).pdf876,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/51896

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD