Název: Povinnosti člena statutárního orgánu při úpadku korporace
Další názvy: Obligations of a member of the statutory body in case of bankruptcy of the corporation
Autoři: Mifek, Jan
Citace zdrojového dokumentu: MIFEK, J. Povinnosti člena statutárního orgánu při úpadku korporace. Obchodní právo, 2023, roč. 32, č. 3, s. 29-38. ISSN: 1210-8278
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Wolters Kluwer ČR
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/51911
ISSN: 1210-8278
Klíčová slova: statutární orgán;povinnosti člena statutárního orgánu;úpadek obchodní korporace;insolvenční správce;incidenční řízení;správa obchodních korporací.
Klíčová slova v dalším jazyce: statutory body;duties as a member of the statutory body;bankruptcy of a commercial corporation;insolvency practitioner;indirect proceedings;administration of commercial corporations.
Abstrakt: Příspěvek pojednává o povinnostech člena statutárního orgánu obchodní korporace v případě, že tento člen přispěl porušením svých povinností k úpadku takové korporace. Rozbor bude věnován předchozí úpravě v porovnání s úpravou stávající. Dále bude věnován prostor předpokladům uložení takových zvláštních povinností, opomenuta nebude ani povaha soudního řízení o uložení těchto zvláštních povinností.
Abstrakt v dalším jazyce: The contribution deals with the duties of a member of a commercial corporation's statutory body where that member has contributed by breaching his duties to the bankruptcy of such a corporation. The analysis will be devoted to the previous adjustment compared to the adjustment become. Furthermore, space will be given to the preconditions for imposing such special obligations, nor will the nature of court proceedings for the imposition of such special obligations be disregarded.
Práva: Plný text není přístupný.
© Wolters Kluwer ČR
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KPO)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Mifek - OP 3 2023.pdf5,95 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/51911

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD