Název: Porovnání přístupů k rozvoji cestovního ruchu v chráněných oblastech Českého lesa a Hornofalckého lesa
Další názvy: Comparison of approaches to the development of tourism in the protected areas of the Český les (Czechian Forest) and the Oberpfälzer Wald (Superior-Palatinate Forest)
Autoři: Kortus, Jaroslav
Vedoucí práce/školitel: Kopp Jan, Doc. RNDr. Ph.D.
Oponent: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52248
Klíčová slova: rozvoj cestovního ruchu;chráněná území;český les;hornofalcký les
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism development;protected natural areas;czechian forest;superior-palatinate forest
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá porovnáním přístupů k rozvoji cestovního ruchu v chráněných oblastech Českého lesa a Hornofalckého lesa. V práci je provedeno hodnocení potenciálu a rizik maloplošných chráněných území z hlediska cestovního ruchu. V rámci práce byl proveden terénní výzkum na jehož základě bylo zjištěno, že mají obě oblasti značný potenciál pro rozvoj cestovního ruchu. V další části práce jsou pak analyzovány strategické dokumenty pro obě části území. Ze srovnání obou částí území vyplývá, že jsou jak předpoklady tak i přístupy k rozvoji cestovního ruchu o něco lepší v bavorské části území, na české části území je však v poslední době snaha o další rozvoj, jež je vidět zejména na vytvoření destinační společnosti Český les. V poslední části práce jsou navrhnuta obecná doporučení pro další rozvoj cestovního ruchu na tomto území.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with the comparison of approaches to tourism development in the protected areas of the Český les and the Oberpfälzer Wald. The thesis assesses the potential and risks of small protected areas in terms of tourism. Field research was carried out and it was found out that both areas have a considerable potential for tourism development. In the next part of the thesis, the strategic documents for both areas are analysed. A comparison of the two parts of the territory shows that both the prerequisites and the approaches to tourism development are slightly better in the Bavarian part of the territory, however, in the Czech part of the territory there has been a recent effort to further develop, which can be seen in particular in the creation of the destination company Český les. In the last part of the thesis, general recommendations for the further development of tourism in this area are proposed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Kortus.pdfPlný text práce4,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Kortus VP.pdfPosudek vedoucího práce125,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Kortus OP.pdfPosudek oponenta práce395,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52248

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.